Луис ван Гаал се е излекувал от рака без играчите му да подозират за заболяването


Луис ван Гаал се е излекувал от рака без играчите му да подозират за заболяването
Снимка: Gulliver/Getty Images

3195 0

Старши треньорът на Холандия Луис ван Гаал заяви, че лъчелечението, на което е бил подложен поради рак на простатата, е било успешно. 70-годишният специалист, който беше начело на Манчестър Юнайтед между 2014 и 2016 г., разкри, че се бори с тежкото заболяване на 3 април в ефира на холандска телевизия.

"Преживях всичко. Имах 25 лъчелечения. След това трябваше да изчакам пет-шест месеца, за да разберем дали е имало полза, но за щастие всичко е наред", коментира холандецът.

Наставникът наскоро разкри, че той не е споменавал на футболитите си: "Не исках да споменавам на моите играчи, защото можеше да повлияе на представянето им. Винаги, когато бяхме на лагер, трябваше да бягам през нощта, за да отида в болницата, без играчите да разберат”.

Ван Гаал обяви, че след Мондиал 2022 ще се оттегли от третия си период като селекционер на нидерландския национален отбор. Преди това бе ръководител на Аякс, Барселона и Байерн Мюнхен, с които записа незабравими успехи. Очаква се доскорошният наставник на Барселона Роналд Куман да наследи поста на Ван Гаал след форума. В началото на месеца "лалетата" бяха изтеглени в група А заедно с Катар, Сенегал и Еквадор на Световното първенство в Катар.

А ето какво мисли специалистът за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички