Шокиращо: Ван Гаал се бори с рака през последните 2 години


Шокиращо: Ван Гаал се бори с рака през последните 2 години
Снимка: Getty Images/Guliver

2114 0

Треньорът на Нидерландия Луис ван Гаал разкри, че е диагностициран с рак на простатата, но все още планира да води отбора на "лалетата" на Световното първенство по футбол в Катар след седем месеца.

"Играчите не го знаеха, заяви вчера 70-годишният наставник пред телевизия RTL, като добави, че вече е преминал 25 курса лъчетерапия, включително и вечер по време на тренировъчните лагери с холандския отбор. - Те мислят, че съм в добро здраве, но не е така", каза Ван Гаал, който е започнал лечение миналата година след поставянето на диагнозата му през 2020 г.

"Това е част от живота ми, добави той в интервю по повод предстоящото излизане на филма за живота му, озаглавен "Луис". - Минал съм през толкова много неща в живота си, през болести и смърт, вероятно съм станал по-богат като човек заради всички тези преживявания", каза треньорът, който е трети мандат в холандския национален отбор.

Той предизвика полемика миналия месец, когато определи решението за провеждане на Световната купа в Катар като "нелепо", обвинявайки ФИФА, че е била мотивирана единствено от "пари и търговски интереси".

Нидерландия беше поставена в група А с домакините от Катар, Еквадор и Сенегал в петъчния жребий за Световното първенство по футбол през 2022 г. в Доха. Наскоро стана ясно, че Ван Гаал е имал раздор със свой национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички