Лионел Меси загуби всякакви шансове за следващата "Златна топка"


Лионел Меси загуби всякакви шансове за следващата "Златна топка"
Снимка: Getty Images

3677 0

Нападателят на ПСЖ Лионел Меси трябва да забрави за "Златната топка", която ще се връчи, по новите правила, за сезон 2021/22. Именно тези нови изисквания към вота ще предопределят това, пише "Советский спорт". Според изданието най-ценното индивидуално отличие във футбола на следващата галавечер ще бъде връчено на някой измежду Роберт Левандовски и Карим Бензема.

Както е известно, промените в гласуването за отличието, внесени от "Франс Футбол" тези дни, касаят и периода, в който ще се определи победителят. Занапред трофеят ще бъде връчван на най-добрия играч за сезона.

Актуалният носител на "Златната топка" Меси няма големи шансове да запише успешен сезон. Неговият ПСЖ отпадна в осминафиналите на Шампионска лига, а турнири с националния отбор до лятото, когато сезонът свършва, няма. Световното първенство в Катар, на което той ще участва с Аржентина, е през зимата. По всяка вероятност парижани ще спечелят първенството на Франция, но това няма да е достатъчно за успех във вота за "Златната топка". Още повече че Меси не бележи и не играе на познатото си ниво в Лига 1.

От друга страна, и Левнадовски, и Бензема продължават участие в Шампионска лига, играят силно, бележат, а и имат големи шансове също да спечелят първенствата на страната, в която играят. Ето какви са промените по "Златната топка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички