Левандовски: Наградата "The Best" е по-ценна от "Златната топка"


Левандовски: Наградата "The Best" е по-ценна от "Златната топка"
Снимка: Getty Images

1904 0

Нападателят на Байерн Мюнхен и Полша Роберт Левандовски сравни наградите "Златната топка" и "Най-добър играч в света според ФИФА" и се изказа критично за приза, който не спечели. Отличието на "Франс Футбол" за 2021 година беше връчено на Лионел Меси, а в началото на 2022 г. ФИФА награди поляка.

"В последно време мислих за тези две награди: "The Best" на ФИФА и "Златната топка". Стигнах до извода, че наградата на ФИФА има по-голямо значение. За втората награда гласуват само журналисти - няма ясна проверка. За наградата на ФИФА гласуват професионалисти и журналисти; капитани на отбори, треньори - те могат реално и обективно да оценят нашето представяне, защото знаят колко ни коства всеки мач, всеки рекорд, всяка контузия", коментира звездата в интервю за "Piłka Nożna".

"Може би по престиж "Златната топка" стои по-високо от наградата на ФИФА, но признанието, което получих, спечелвайки "The Best" за втори път поред според гласуването на треньорите и играчите, ме кара да се гордея, защото знам колко упорито работих в продължение на много години", допълва Левандовски.

"Трябва обаче да подчертая, че стоя по-далеч от наградите. Не става въпрос за това, че не мога да спя след наградите, които не съм получил, че се чудя защо съм претърпял неуспех, особено след като разбирам, че и футболната политика понякога играе своята роля. Резултатите от тези гласувания по никакъв начин не влият на това, което е най-важно от всичко за мен, а именно да получавам удоволствие от играта и да помагам на своите отбори да постигат успехи", завършва голаджията. Ето как той коментира избора на Меси да не гласува за него за "The Best".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички