Топ моменти 2021: Секундата, която капарира седмата "Златна топка" на Лионел Меси (ВИДЕО)


Топ моменти 2021: Секундата, която капарира седмата "Златна топка" на Лионел Меси (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3461 0

Безспорно, едно от знаковите събития във футбола през отиващата си 2021 година бе седмата "Златна топка" на Лионел Меси. В този материал няма да обсъждаме дали 34-годишният футболист заслужаваше да получи тази награда повече от Роберт Левандовски - чуха се мнения от всички страни, а в крайна сметка всеки човек има собствено такова по въпроса и еднозначен отговор няма да бъде открит...

Дълги години противниците на Меси изтъкваха факта, че той не е постигнал нищо с националния си отбор и поради този факт не може да стои редом до легенди като Пеле и Диего Марадона. Самият аржентинец неведнъж бе споменавал, че това е една от най-големите му болки, а през годините се стигна и до момент, в който за кратко бе обявил, че се отказва и няма да играе повече за Аржентина.

От друга страна, триумфът на Португалия на ЕВРО 2016 и гледката как Кристиано Роналдо вдига значим трофей със сигурност е била доста болезнена за Лео Меси - това бе моментът, в който CR7 излезе с едни гърди пред него в очите на неутралните зрители!

Все пак, Господ бе с Аржентина през лятото на 2021 година и футболистът на Барселона (в онзи момент все още беше такъв) успя да спечели Копа Америка - еквивалентът на Европейското първенство по футбол, който се провеждаше паралелно с шампионата на Стария континент. 

Докато футболистите на Италия и Англия спяха дълбоко и сънуваха как излизат на "Уембли", за да определят най-добрия национален отбор в Европа, "гаучосите" надделяха над вечния си съперник Бразилия с 1:0 и хвърлиха в екстаз цяла Аржентина, която не бе виждала подобен триумф от далечната 1993 година. Това се случи в ранните часове на 11 юли (българско време). 

Митичният стадион "Монументал" в Буенос Айрес бе орисан да бъде "стълбичката", която впоследствие "изкачи" Лионел Меси до СЕДМАТА му "Златна топка". Това е абсолютен факт - ако не бе спечелената Копа Америка, вероятно Лео нямаше да попадне дори в призовата тройка за най-ценното индивидуално отличие. 

В долните две ВИДЕА можете да видите още веднъж точния момент, в който главният съдия свири край на финала Аржентина - Бразилия и реакцията на Бълхата. Ще чуете и емоционалния коментар на един изстрадал аржентински коментатор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички