Лионел Меси получава шанса да пренапише историята на футбола в Северна Америка


Лионел Меси получава шанса да пренапише историята на футбола в Северна Америка
Снимка: Getty Images

2282 0

След прекъсване от повече от четвърт век догодина отново ще се проведе Копа Интерамерикана, състезание, което за последно беше в програмата през далечната 1998 година.

Меси и новият шанс за трофей

Дотогава в него участваха шампионите на Северна и Южна Америка, т.е. най-добрите отбори в организациите КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ. През 2024 г. обемът ще бъде разширен, тъй като освен тях ще бъдат включени и носителите на вторите по значимост купи - Копа Судамерикана и Купата на лигите.

Шампион на Северна Америка е мексиканският Леон, на Южна Америка е бразилският Флуминензе, на Копа Судамерикана е ЛДУ Кито, а на Купата на Лигата е Интер Маями. Това означава, че осемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси, който от лятотот играе за тима от Флорида, ще има шанс за нов трофей в своята цветуща кариера.

Засега няма информация за начина на провеждане на това състезание, нито за датата. Очаква се обаче всички подробности да станат известни в близкото бъдеще, в САЩ твърдят, че това ще стане следващата седмица. Копа Интерамерикана се провежда в продължение на 20 години, от 1969 до 1998 година, но нередовно, като най-успешен е аржентинският Индепендиенте с три титли.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Барселона връща Лео Меси на "Камп Ноу" като световен шампион.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички