Унгария шокира Англия на старта на Лигата на нациите


Унгария шокира Англия на старта на Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

5292 0

Националният отбор на Англия загуби от тима на Унгария с минималното 1:0 като гост в първи мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Гол на Доминик Собослай от дузпа в средата на второто полувреме донесе победата на домакините на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща.

Двубоят започна с безопасен удар на унгарците и рутинна намеса на Джордан Пикфорд, а малко след това Хари Кейн опита удар, който не намери целта. В 12-ата минута обаче Унгария за малко да поведе в резултата, след като Адам Салай получи подаване около точката за дузпата и успя да преодолее Пикфорд, но играч на Унгария изчисти пред голлинията.

В следващите минути контролът над топката бе разделен поравно, но пък повечето голови ситуации бяха пред вратата на Англия. Те обаче с нищо не притесниха вратаря Джордан Пикфорд, който нямаше проблеми да опази мрежата си суха.

В началните минути на втората част битката продължи да се развива основно в средата на терена, като и двата отбора не предприемаха излишни рискове. В средата на полувремето обаче Унгария стигна до дузпа, след като Рийс Джеймс фаулира противник. Доминик Собослай застана зад бялата точка и реализира - 0:1!

В следващите минути на няколко пъти Хари Кейн се озова в обещаващи позиции, но предпочиташе сам да завършва атаките, вместо да взаимодейства със съотборник. Решенията му се оказаха грешни, а от това пострада Англия, тъй като не успя да възстанови равенството и допусна поражение.

След този мач Унгария оглави класирането с актив от 3 точки, докато Англия е с 0. По-късно тази вечер ще се изиграе и мачът между другите два отбора в групата Италия и Германия - двубой, който можете да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Унгария: Гулачи, Него, Атила Салай, Орбан, Ланг, Ласло Наги, Шафер, Адам Наги, Шалай, Собослай, Адам Салай

Англия: Пикфорд, Джъстин, Магуайър, Коуди, Уокър, Александър-Арнолд, Райс, Белингам, Боуен, Маунт, Кейн

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Финалистът от Евро 2020 Англия започва участието си в Лигата на нациите с гостуване на Унгария в първи мач от груповата фаза на надпреварата. "Трите лъва" са задължени да търсят победата срещу унгарците, тъй като са в много тежка група с отборите на Германия и Италия.

Унгария обаче не е никак лек съперник и Англия знае това от последната им среща през октомври 2021 година, когато двата отбора не успяха да се победят след равенство 1:1. Месец по-рано обаче англичаните разгромиха този съперник с 0:4 и ще искат да повторят този резултат и днес.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за сблъсъка Унгария - Англия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички