Италия и Германия не успяха да се победят на старта на Лигата на нациите


Италия и Германия не успяха да се победят на старта на Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

6306 0

Националните отбори на Италия и Германия не успяха да се победят след равенство 1:1 в мегасблъсъка от първия кръг в груповата фаза на Лигата на нациите. Двубоят на стадион "Ренато ДалАра" в Болоня бе белязан от два гола в рамките на три минути в заключителните минути на втората част, когато първо Лоренцо Пелегрини даде аванс на "Скуадра адзура", а след това Йошуа Кимих изравни.

След 15 минути игра Серж Гнабри от Германия отправи много опасен удар към вратата на Италия, но Джанлуиджи Донарума блесна с отлична намеса. В следващите минути бундестимът доминираше в срещата, контролираше повече топката и създаваше повече положения, но без особен резултат.

В 35-ата минута Италия стигна до отлична ситуация за отбелязване на гол. Джанлука Скамака отправи опасен удар към вратата на Германия, но изстрелът му срещна гредата. Три минути по-късно Гнабри стреля към вратата на Италия, но ударът му премина малко встрани от целта.

Две минути след началото на втората част Италия проведе добра атака по десния фланг, откъдето последва центриране в наказателното поле. Скамака скочи във въздуха, но остана малко под топката и не успя да осъществи добър контакт с нея, за да намери очертанията на вратата.

В 70-ата минута Италия излезе напред в резултата. 18-годишният Дьонон Нонто, който се бе появил пет минути по-рано на терена, направи перфектното центриране в наказателното поле за Лоренцо Пелегрини, който засече на празна врата и се разписа - 1:0!

Само три минути по-късно Германия успя да стигне до изравнителен гол. След мощна атака на Бундестима се стигна до разбъркване в наказателното поле на Италия, а Йошуа Кимих се оказа на точното място в точния момент, за да засече топката в мрежата на Донарума - 1:1!

Четири минути по-късно Германия можеше да стигне до пълен обрат в мача. Първо Илкай Гюндоган отправи опасен удар, който бе спасен от Донарума. След това и Йошуа Кимих опита късмета си, но и този път стражът на "Скуадра" се намеси. До края не се стигна до повече опасни голови положения.

С равенството Италия и Германия си разделиха точките - по 1, нареждайки се втори и трети. На първа позиция е тимът на Унгария, който по-рано днес победи Англия като домакин с 1:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ИТАЛИЯ: Донарума, Бастони, Ачерби, Бираги, Фратези, Кристианте, Тонали, Политано, Скамака, Пелегрини

ГЕРМАНИЯ: Нойер, Хенрихс, Зюле, Рюдигер, Керер, Горецка, Кимих, Сане, Мюлер, Гнабри, Вернер

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Още когато стана ясен жребият за тазгодишното издание на Лигата на нациите, всички останаха с отворена уста заради отборите, които съставиха една от групите. Там попаднаха финалистите от Световното първенство по футбол, провело се през миналата година - Италия и Англия, както и световният шампион от 2014 година Германия.

Компания пък им прави Унгария, която не бива да бъде подценявана, тъй като се представи повече от достойно в групите на Евро 2020, където отново бе определен като големият аутсайдер, тъй като другите тимове бяха Франция, Португалия и отново Германия.

Първият зрелищен сблъсък противопоставя Италия и Германия.Последната среща между два от най-силните отбори в световния национален футбол бе отпреди цели шест години. Тогава, през 2016-а година, те се срещат цели три пъти. В два от случаите мачовете са приятелски, но другият е от четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол.

Тогава в редовното време двата тима завършват при равенство 1:1, в продълженията не си отбелязват други попадения и всичко се решава след дузпи, след които Германия продължава към полуфиналите. Какви са коефициентите за днешния сблъсък между Италия и Германия, вижте в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички