Фодън е с Ковид, пропуска два мача на Англия


Фодън е с Ковид, пропуска два мача на Англия
Снимка: Getty Images

1513 0

Халфът на Манчестър Сити Фил Фодън отпадна от сметките за двубоите на Англия от Лигата на нациите срещу Унгария и Германия. Той даде положителен тест за коронавирус.

22-годишният футболист напусна тренировъчния център на състава, но селекционерът на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт сподели, че той може да се завърне за мачовете с Италия и Унгария у дома съответно на 11 и 14 юни.

Фил Фодън тества положително за Ковид-19, така че трябваше да си тръгне от тренировъчната база. Надявам се да е отново на линия след завръщането от Германия. Зависи от симптомите му и как е дишането му. Вирусът засяга всички по различен начин“, коментира Саутгейт. 

Англия ще се изправи срещу Унгария в Будапеща в събота с поне 30 000 фенове на стадиона, независимо че домакините трябва да играят при закрити врати заради расистки обиди миналата година. Унгарската ФА използва „вратичка“ в правилника на УЕФА, който позволява посещението на деца. Според правилата, всеки десет деца трябва да са придружени от поне един възрастен.

А ето го и разширеният състав на Англия за мачовете от Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички