Лекция! Могъща Германия се подигра с европейския шампион Италия


Лекция! Могъща Германия се подигра с европейския шампион Италия
Снимка: Getty Images

6315 0

Германия буквално се подигра с Италия, разбивайки с 5:2 „Скуадра адзура“ в среща от Група 3 на Лига А в турнира Лига на нациите. Селекцията на Ханзи Флик доминираше тотално и попиля актуалния европейски шампион.

Бундестимът изнесе истинска лекция на съперника си на „Борусия Парк“. Кошницата на „скуадрата“ напълниха Джошуа Кимих и Илкай Гюндоган от дузпа преди почивката, а след антракта се разписаха Томас Мюлер и Тимо Вернер, който реализира два пъти в рамките на 90 секунди.

Утешителните попадения за гостите вкараха Вилфред Ньонто, който заби дебютния си гол, и Алесандро Бастони, разписал се в добавеното време на мача.

Така Германия регистрира исторически разгром над Италия. Победата е и първа за Бундестима в третото издание на турнира Лига на нациите. Със спечелените 3 точки Германия се изкачи на втората позиция в групата с актив от 6 точки. „Скуадрата“ остава на трето място с 5 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Германците започнаха доста агресивно двубоя. Още във 2-ата минута Вернер получи топката в пеналта, но се засуети. Последва страхотен пробив на Лерой Сане в 7-ата минута, но шутът му от границата на пеналта профуча край дясната греда.

Само 120 секунди по-късно обаче гостите едва не нанесоха шокиращ удар. Фратези центрира остро в наказателното поле, където останалият непокрит Джакомо Распадори стреля отблизо, но Мануел Нойер прояви страхотен рефлекс. След това стражът на Байерн се справи и с добавката на Ньонто.

В 10-ата минута Германия откри резултата. Раум центрира отляво към пеналта, където топката стигна до Джошуа Кимих, който без да се бави матира Донарума – 1:0.

Последваха пропуски на Рюдигер за Германия, а Кристанте не успя да вкара за Италия.

В 30-ата минута Донарума предотврати втори гол в своята врата. Той спаси удар отблизо на Йонас Хофман. Хората на Ханзи Флик продължиха да държат инициативата. Бундестимът владееше доста повече топката и почти не позволяваше на гостите да застрашат вратата на Нойер.

Донарума обаче не скучаеше. В 38-ата минута той улови шут на Сане. Малко след това последният изведе добре Вернер, но стражът на ПСЖ отново се справи.

Във втората минута на добавеното време на първата част домакините получиха право да изпълнят дузпа. Румънският съдия Ищван Ковач посочи бялата точка заради нарушение на Бастони срещу Хофман в пеналта. Илкай Гюндоган стреля безпощадно – 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Веднага след антракта Кристанте шутира от дъгата на пеналта, а топката премина покрай лявата греда, след като се отби и в защитник. Последва и нов негов удар, който отново не порази целта.

Италианците пробват натиск в първите минути след почивката.

Вместо гол във вратата на Нойер, трето попадение падна в мрежата на Донарума. Реализира го Томас Мюлер в 51-ата минута. Топката достигна до него след рикошет и той разстреля стража на „адзурите“ – 3:0.

В 55-ата минута Николо Барела прати топката зад голлинията, въпреки намесата на Нойер. Голът за Италия обаче бе отменен заради засада.

След час игра Донарума спаси удар на Вернер. В 68-ата минута обаче вратарят на гостите капитулира отново. Този път Вернер го матира отблизо след асистенция на Гнабри – 4:0. Само около 90 секунди по-късно нападателят на Челси вкара втори гол за 5:0, а унижението на италианците стана пълно. Той се възползва от грешка при изнасянето от Донарума.

Италия все пак стигна до почетно попадение в 78-ата минута. Вилфред Ньонто вкара дебютния си гол за „скуадрата“, засичайки отблизо топката в мрежата на Нойер – 5:1.

В 86-ата минута фен нахлу на терена. Стюардите го подгониха, а в това време още няколко привърженици влязоха на игрището. След кратко прекъсване срещата продължи.

В четвъртата минута на добавеното време Алесандро Бастони с глава след изпълнение на корнер фиксира крайното 5:2.

Германия – Италия 5:2

Голмайстори: 1:0 Кимих (10), 2:0 Гюндоган (45+2-д), 3:0 Мюлер (51), 5:0 Вернер (68, 69), 5:1 Ньонто (78), 5:2 Бастони (94)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Германия: Нойер, Клостерман, Зюле, Рюдигер, Раум, Гюндоган, Кимих, Хофман, Мюлер, Сане, Вернер

Италия: Донарума, Калабрия, Манчини, Бастони, Спинацола, Кристанте, Фратези, Барела, Политано, Ньонто, Распадори 

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Бундестимът и "Скуадра адзура" ще изиграят втория мач помежду си в групата. На 4 юни двата колоса на световния футбол завършиха 1:1 на италианска земя. Сега хората на Ханзи Флик ще преследват първата си победа в третото издание на турнира.

Германия е на третото място с 3 точки след 3 хикса. Бундестимът направи равенства и с Англия, и при визитата си на Унгария. При успех тази вечер и добро стечение на обстоятелствата германците могат да оглавят класирането.

Италия заема първото място. Хората на Роберто Манчини победиха Унгария и направиха реми с Англия в следващите си мачове и така за на върха в „групата на смъртта“.

Съперничеството между двете държави във футбола е една от най-големите класики. Сега предстои да видим ще има ли победител в поредния епизод от мачовете помежду им.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички