Германия и Англия врътнаха самоубийствено реми в „групата на смъртта“ в Лигата на нациите


Германия и Англия врътнаха самоубийствено реми в „групата на смъртта“ в Лигата на нациите
Снимка: Getty Images

4576 0

Германия и Англия извъртяха 1:1 в мегасблъсъка от група 3 на Лига "А" в турнира Лига на нациите. Йонас Хофман даде заслужена преднина за Бундестима, а малко преди края Хари Кейн от дузпа донесе точката за „Трите лъва“.

Двата тима изиграха страхотен мач на „Алианц Арена“ в Мюнхен, но не успяха да се победят. Ремито ги остави на последните две места в групата, след като Италия победи Унгария в другата среща.

Хората на Ханзи Флик са трети с актив от 2 точки, а тези на Гарет Саутгейт са последни с 1 пункт. След изиграването на по две срещи те още не познават вкуса на победата.

Като цяло германците имаха териториално превъзходство през почти целия мач. Заслужено те поведоха в резултата след страхотен гол на Йонас Хофман в 51-ата минута.

В края на мача след влизането на терена на Джак Грийлиш играта на албионците се оживи. Така се стигна до отсъждането на дузпа в 88-ата минута след преразглеждане на ситуация от ВАР и от съдията Карлос дел Серо. Хари Кейн не сгреши от бялата точка и Германия и Англия регистрираха шестото равенство помежду си в историята на съперничеството им.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във 2-ата минута Раум изведе отляво в пеналта Хавертц, който оправи първия удар, но топката отиде право в ръцете на Пикфорд. Само 60 секунди по-късно би малко над гредата след центриране от корнер.

След вихреното начало пред вратата на гостите дойде време и Англия да покаже зъби. Хари Кейн отправи първия точен удар към вратата на Нойер в 7-ата минута. Стражът на Байерн нямаше проблеми и улови.

В 14-ата минута се наложи принудителна смяна в състава на гостите. Калвин Филипс получи контузия и на негово място се появи Джуд Белингам.

Домакините отново обстрелваха вратата на Пикфорд в 17-ата минута. Тогава Джамал Мусиала стреля от 10-ина метра, но стражът на Евертън се справи.

В 23-ата минута топката посети мрежата на „Трите лъва“. Йонас Хофман се откъсна от центъра на терена и прати топката във вратата на Пикфорд. Оказа се обаче, че играчът на Борусия Мьонхенгладбах е бил в засада и след преразглеждане от ВАР попадението окончателно бе отменено.

В 27-ата минута Хари Кейн не успя да вкара за англичаните след добавка. Топката премина малко над напречната греда.

По-агресивната и напориста игра на Бундестима продължи. Активно действаха Мусиала и Раум. Последва лек удар с глава на Хавертц, който не затрудни Пикфорд.

Хората на Ханзи Флик отново натиснаха. В 44-ата минута Мусиала достигна до отскочила топката на границата на пеналта, шутира, но Пикфорд улови.

Реферът Карлос дел Серо даде 8-минутно продължение първата част. В първата от тях Букайо Сака получи топката в пеналта и би, но Нойер не трепна и отрази. Силната игра на гостите продължи и в 4-ата минута на добавеното време Сака имаше нов шанс да реализира като този път ударът му премина на сантиметри от лявата греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините осъществиха натиск веднага след антракта. В 51-ата минута Кимих изведе отлично Йонас Хофман в пеналта, а той разстреля Пикфорд и откри резултата – 1:0.

Отговорът на англичаните дойде мигновено, но не се стигна до изравняване. В 53-ата минута Маунт се озова на перфектна позиция, но Нойер го отчая.

Бундестимът видимо имаше превес в играта. Хората на Ханзи Флик подложиха на натиск съперника си. В 71-ата минута Томас Мюлер едва не удвои преднината на своите. Той получи топката в наказателното поле, шутира към вратата, където Пикфорд показа класа.

Четвърт час преди края стражът на гостите извади за пореден път гостите. Хавертц изведе перфектно резервата Вернер, който опита да пусне топката покрай голкийпъра, но той пак се справи.

Само 120 секунди по-късно дойде време и Мануел Нойер да демонстрира безспорната си класа. Той отрази удар отблизо на Хари Кейн.

В 84-ата минута англичаните имаха претенции за дузпа. Тогава Шлотербек при падането си закачи Хари Кейн, който се строполи в пеналта. След преразглеждане от ВАР и от съдията на монитора се стигна до отсъждане на наказателен удар. Кейн не сгреши и донесе равенството за гостите.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Германия: Нойер, Шлотербек, Рюдигер, Клостерман, Раум, Кимих, Гюндоган, Хофман, Мюлер, Мусиала, Хавертц

Англия: Пикфорд, Уокър, Трипиър, Стоунс, Магуайър, Райс, Сака, Филипс, Стърлинг, Маунт, Кейн

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Германия и Англия е един от класическите сблъсъци, когато става въпрос на национални гарнитури. Враждата помежду им датира отдавна.

Миналата година Англия постигна първа историческа победа над големия си съперник в елиминационна фаза на голям форум, отстранявайки Бундестима на 1/8-финалите на Евро 2020 след 2:0 на „Уембли“. В историята остава и голямата победа на „Трите лъва“ на финала на Световното първенство през 1966 година.

Зарядът в днешната им битка ще е още по-голям, след като двата тима не успяха да спечелят първите си срещи в третото издание на Лигата на нациите.

Германия извъртя 1:1 при визитата си Италия. Селекцията на Гарет Саутгейт се издъни в Унгария, където загуби с 0:1.

Домакините ще са амбицирани да си отмъстят и за загубата си на Евро 2020 и зрелището ще е гарантирано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички