Легендата Роберто Карлош се завърна към футбола - ще играе в Англия!


Легендата Роберто Карлош се завърна към футбола - ще играе в Англия!
Снимка: Getty Images/Guliver

2304 0

Легендата на Бразилия и Реал Мадрид Роберто Карлош ще опита от английския масов футбол, когато се появи на терена за пъбов тим днес. 48-годишният фул бек, който прекрати професионалната си кариера, ще играе за Бул ин дъ Барн Юнайтед в Шрусбъри, западна Англия, след като отборът спечели благотворителна томбола „Мечтан Трансфер“ по eBay през януари. Карлош ще се включи като част от тима, който се изправи срещу отбора от Шрусбъри и Дистрикт Съндей Лийг Харлескот Рейнджърс в приятелски мач.

Бразилецът, който стана световен шампион през 2002, за последно имаше кратък престой в Индия с Делхи Динамос през 2015. Когато бе обявено през януари, че ще се появи в игра за Бул ин дъ Барн за един мач, Карлош каза в изявление: „Развълнуван съм да играя за Бул ин дъ Барн в Шрусбъри, отдавайки почит на деня, в който почти подписах с Бирмингам през 90-те, което се намира много близо до града. Чух, че отборът има проблеми с контузени този сезон, така че се надявам моите тренировки да са им достатъчни, за да повдигна нивото и да зарадвам феновете на тима“.

„Роберто Карлош е една от онези легенди, които са запалили толкова много играчи по футбола. Ченето ми буквално падна, когато узнах, че сме спечелили Мечтания трансфер и той ще играе за тима в Шрусбъри. Ще бъде страхотно да види какво представляваме, с някои напрегнати свободни удари и да се надяваме без опасни влизания“, коментира мениджърът и вратар на Бул ин дъ Барн Ед Спелър.

Парите, събрани от томболата, отиде за Football Beyond Borders – благотворителна организация, която помага на млади хора в неравностойно положение. 

Преди време Лионел Меси съжали, че няма фланелка на Роберто Карлош (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички