Как футболът уби разума: Аутлинията, 20 м. от вратата - Роберто Карлош с външен фалц (ВИДЕО)


Как футболът уби разума: Аутлинията, 20 м. от вратата - Роберто Карлош с външен фалц (ВИДЕО)

5563 0

Когато си помислим за Роберто Карлош, в съзнанието ни изплуват два феноменални гола - онзи изумителен пряк свободен удар срещу Франция през 1997 година, когато преодолява стената по изумителен начин и шокира всички (ВИДЕО - Роберто Карлош промени представите за футбола и физиката срещу Франция).

Още през следващата година обаче сътвори нещо далеч не по-малко невероятно. Бразилският ляв бек се разписва за Реал Мадрид срещу Тенерифе от абсурден ъгъл на 21 февруари 1998 година, а днес, понеделник, се навършват 24 години от онзи момент и по този повод ще ви го припомним.

Карлош бе потърсен от силно и дълбоко подаване по фланга и изглеждаше сякаш топката е твърде дълга и самото ѝ достигане ще е успех. Същевременно в наказателното поле нямаше много играчи на Реал - един футболист на далечната греда.

И тогава на Карлош му идва гениалната идея - да използва външния фалц на левия си крак (вероятно най-добрият външен фалц за ляв крак в цялата история) и не просто да отправи красиво центриране, а да стори немислимото - да потърси гола от този нулев ъгъл.

Магията се получава, а съотборниците на Карлош го наобикалят, полудяли от радост. Самият Роберто сякаш не вярва какво се случва. Бразилецът признава впоследствие, че всъщност е точно така.

"Никога няма да се уморя да гледам този гол. Всъщност е малко смешно, дори сега, защото това е гол, който никой не разбира. Аз самият не го разбирам, така че как някой друг ще го разбере?".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички