Легендарният футболист на Украйна Андрий Шевченко призна: Футболът спря да съществува


Легендарният футболист на Украйна Андрий Шевченко призна: Футболът спря да съществува
Снимка: Getty Images

3633 0

Украинската футболна легенда Андрий Шевченко каза в интервю пред "Sky Sports", че "футболът вече не съществува" за него след нахлуването на Русия в родната му страна.

45-годишният бивш нападател е един от най-известните спортисти в Украйна, който завърши кариерата си в Динамо Киев и дори беше старши треньор на националния отбор до лятото на 2021 година.

В момента той се намира в Лондон, където помага чрез контактите си за събиране на хуманитарна помощ и заяви, че украинският народ е изправен пред трагедия. "Говоря с родителите си, говоря с майка си и ѝ казвам, че искам да се върна, но моето усещане е, че сега трябва да говоря за това, което се случва, истинската трагедия, пред която е изправен украинският народ в момента", започна Шева.

"Толкова съм горд, че съм украинец. Това е много труден момент за моята страна, за моя народ, за семейството ми. Майка ми и сестра ми са в Киев в момента и там се случват ужасни неща. Хора умират, деца умират, ракети са насочени към къщите ни".

"Трябва да спрем тази война, трябва да намерим начин да спрем войната! Имаме бежанци, имаме нужда от хуманитарна помощ. Имаме нужда от медицинска помощ и хранителни продукти. Усещам, че мога да направя много от тук (б.р. - Лондон) и ще направя", зарече се той и поздрави ФИФА и УЕФА за решението да санкционират Русия:

"Страхотна реакция от институции като УЕФА и ФИФА. Не мисля, че това беше трудно решение. Когато атакувате държава, когато започнете да изпращате бомби и войници, това вече не е конфликт, това е истинска война. Докато войната не спре, мисля, че правилното решение е да не се допускат руски спортисти да участват в каквото и да е спортно събитие".

"Футболът за мен вече не съществува. Не мисля за това. Не е моментът за това. Не гледам нищо, никакъв спорт, нищо. Цялата ми концентрация, когато се събудя, отива за това да мисля как мога да помогна на страната си, какво мога да направя", завърши световноизвестният бивш нападател на Милан.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Владимир Кличко с неприятна прогноза: Какво ще стане, ако войната не приключи в Украйна (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички