Лаутаро Мартинес пропуска Мондиал 2022, ако не плати 10 милиона евро?


Лаутаро Мартинес пропуска Мондиал 2022, ако не плати 10 милиона евро?
Снимка: Getty Images

1521 0

След сериозната контузия на Пауло Дибала, която почти сигурно ще го извади от състава на Аржентина за Световното първенство по футбол в Катар, "гаучосите" ги налегнаха нови проблеми.

Още двама от редовните повикани за латиноамериканската страна може да не могат да влязат в страната-домакин, за да вземат участие на Мондиала. Причината - забранено е влизането в Катар от хора, за които е в ход съдебно дело. В момента Лаутаро Мартинес- нападателят на Интер и Родриго Де Пол, халфът на Атлетико Мадрид, имат сериозен проблеми със съдебни институции. 

Де Пол има бракоразводно дело с бившата си съпруга и сега спорът за подялбата на имуществото е спирачка за разрешаването на казуса, но много по-голям е проблемът на Лаутаро, който води съдебни дела с бившите си мениджъри, водени от Бето Жаке, които продължават от доста време.

Цялата каша започна преди няколко години, когато той подписа договор за имиджови права, поднови го, преди да дойде в Интер и след това незаконно смени мениджъра си. Но аржентинецът се надяваше на бърза развръзка, само че всичко се забави, смениха и съдията по делото, така че всичко се проточи за неопределено време. Мартинес се опита да договори споразумение, но се отказа.

В хаоса бившите мениджъри искат парите за комисионната от трансфера, така че Лаутаро ще трябва да им плати 10 милиона евро, ако иска да играе на Световното първенство в Катар, тъй като е под въпрос дали съдебното производство ще да бъде решено дотогава.

Освен тримата изброени по-горе под въпрос е и Анхел ди Мария, който се очаква да се оправи точно преди старта на Световната купа, но до колко ще е готов да помогне на Аржентина в преследването на трофея?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички