Катар приготвя "специални" места за пияните фенове на Мондиал 2022


Катар приготвя "специални" места за пияните фенове на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1173 0

Организаторите на Световното първенство по футбол в Катар, което започва след по-малко от два месеца, обявиха, че за прекалено пияните фенове ще бъдат организирани специални места, където ще се даде възможност да "изтрезнеят", предават медиите в Англия. 

На Острова са сериозно притеснени за това какво ще сполети привържениците им, когато стъпят в държавата, която има коренно различни ценности от европейските. 

Припомняме, че в Катар употребата на алкохол е абсолютно забранена, но от комитета по организация гарантираха обособяването на фен зони, където ще се продава бира, но е изключено това да се случва по стадионите.

" Алкохолът по-ограничен от може би други страни по света, независимо дали е в Европа, САЩ или други страни на изток, но ще бъде по-достъпен в определени зони в Катар. Имаме го в определени зони, както обещахме от ден първи. Знам, че има планове за хората да изтрезнеят, ако са пили прекомерно; място, където да сме сигурни, че са в безопасност, че не вредят на никого, че няма да се наранят .. Мисля, че е добра идея.", разясни Насър Ал Хатер - изпълнителния директор на Мондиал 2022. 

А ето и мерките, които обявиха от Катар свързани с коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички