От Катар анонсираха мерките срещу коронавируса по време на Мондиал 2022


От Катар анонсираха мерките срещу коронавируса по време на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

929 0

Броени седмици остават до дългоочакваното Световно първенство, което ще се проведе в Катар. Трескава подготовка кипи сред домакините, а местните власти обявиха изискванията си към чуждестранните фенове, които ще посетят страната през ноември и декември.

Всички посетители ще трябва да представят отрицателен тест за КОВИД-19 при пристигането си, а тези над 18 години ще бъдат длъжни да изтеглят приложението Ехтераз (Ehteraz), което е разработено и се управлява от местните власти. То показва здравния статус на хората, както и кои места посещават те.

"Зелен Ехтераз се изисква за влизане в закрити обществени пространства.

Освен това при пристигане на летището в Доха ще се изисква отрицателен PCR, направен в последните 48 часа, или отрицателен антигенен тест, направен до 24 часа по-рано, но само в лицензирана лаборатория. Тествани ще бъдат всички, без значение от ваксинационния им статут".

Очаква се за Мондиала да пристигнат около 1,2 милиона души, но властите в Катар няма да изискват те да имат поставена ваксина срещу коронавируса, макар и да препоръчват завършен ваксинационен курс. Те също няма да бъдат и подлагани на допълнителни тестове, ако нямат симптоми на заболяването. Маски пък ще се изискват само в средствата за градски транспорт.

От началото на пандемията от КОВИД-19 в Катар има потвърдени над 450 000 случая на заболяването и 682 починали от него. По данни на местните власти над 97 процента от населението вече има поставена поне една доза от ваксините срещу коронавируса.

Вижте и останалите новини около предстоящата надпревара!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички