Лаутаро Мартинес обясни защо не блестеше за Аржентина на Мондиал 2022


Лаутаро Мартинес обясни защо не блестеше за Аржентина на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

4329 0

Аржентинският нападател на Интер - Лаутаро Мартинес, разкри, че е имал контузия в глезена, която му е попречила да се представи на най-високото възможно ниво за националния си отбор по време на Мондиал 2022.

Макар и той да не бе на висота, Аржентина успя да триумфира в Катар. 25-годишният футболист записа 238 игрови минути, стартирайки само два пъти като титуляр и не успя да вкара нито един гол.

Важно е да се отбележи обаче, че две негови попадения бяха отменени с ВАР в първия кръг от груповата фаза, когато "гаучосите" загубиха от Саудитска Арабия. Впоследствие се оказа, че системата е допуснала грешка при една от двете ситуации...

В интервю пред "ESPN" Лаутаро разказа: "Когато пристигнах в Катар, дори не можех да ритна топката, тъй като изпитвах непоносима болка в глезена. Бях много щастлив да видя невероятното представяне на Хулиан (б.р. - Алварес), който успя да даде на състава това, което аз в онзи момент не можех".

След това Мартинес разкри и какъв съвет е получил от капитана Лионел Меси: "В един момент Лео Меси дойде и ми каза да се фокусирам върху възстановяването си, защото бих могъл да съм много полезен на отбора в последните минути от мачовете. Срещу Саудитска Арабия играх на обезболяващи инжекции, но пак не можех да тренирам редовно след това", допълни още централният нападател, който има 21 гола и 7 асистенции за Аржентина във всички турнири (в общо 46 мача).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Родриго Де Пол: Първото, което си помислих след финала? Да прегърна Меси!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички