Кошмар за спорта: СЗО изиска от УЕФА да няма футбол до 2022 година


Кошмар за спорта: СЗО изиска от УЕФА да няма футбол до 2022 година
Снимка: Getty Images/Guliver

4350 0

Световната здравна организация (СЗО) поиска немислимото от европейската футболна централа (УЕФА) - да няма никакъв футбол чак до 2022 година. Идеята на организацията е това да важи за всякакъв вид спорт, но се е обърнала към УЕФА отделно поради плановете на футболната централа.

Това твърди италианското издание "Ла Република", което допълва, че двете страни са провели конферентен разговор, на който се е споменало това. Според информацията - разговорът е продължил 3 часа и е бил доста разгорещен, като мнение са изказали авторитетни епидемиолози. Очаква се в четвъртък от УЕФА да излязът с официална информация след срещата на изпълнителния комитет.

Европейската футболна федерация постоянно работи по плана за възможно най-скорошно завръщане на футбола по европейските терени, като призовава всички свои държави-членки да довършат първенствата си, а не да ги прекратяват.

От СЗО са категорично против това и смятат за прибързани подобни действия. Организацията вярва, че така може да бъде отключена втора сериозна вълна на заразени с вируса и споделя, че е най-добре футбол да има директно през 2022 година - над 1 година и половина след прекъсването му.

Така изглежда големият футболен форум, който трябваше да се състои през тази година - Европейското първенство по футбол, но бе отложен с 1 година напред, отново е заплашен. Ще има повече яснота след вече споменатата среща на УЕФА в четвъртък. Междувременно, вчера (21.04) се проведе среща на БФС относно българския футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички