Александър Чеферин: По-добре да има мачове без публика, отколкото изобщо да няма


Александър Чеферин: По-добре да има мачове без публика, отколкото изобщо да няма

714 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели, че е рано да се определи настоящия сезон за приключен и има надежда той да бъде завършен. По думите му става ясно, че има готовност първенствата да завършат, но за тази цел ще трябва позволение и от местните власти.

"По принцип съм оптимист и вярвам, че има опции, които ще ни позволят да стартираме и да завършим местните шампионати и клубните турнири. Може би ще се наложи това да стане без публика, но най-важното според мен е играта. Светът има нужда от футбол. В тези тежки времена това би донесло щастие на привържениците – било то и само да гледат мачове по телевизията. Готови сме да подновим футбола, но трябва да се съобразим с решенията на властите и да чакаме разрешение от тях", заяви президентът на УЕФА в интервю пред Corriere dello Sera.

Относно крайният срок за изиграването на финалите от Шампионска лига и Лига Европа, Чеферин заяви, че такъв не е поставен и всичко зависи от това кога ще се възобновят турнирите. "Ще бъде трудно да играем този сезон през септември, защото това ще има сериозно отражение върху календара за следващия сезон. Все още е рано да говорим за потенциални решения. В началото, когато първенствата се възобновят, при всички положения това ще е без зрители на стадиона. Трябва да свикнем с това. Но по-добре да има мачове без публика, отколкото изобщо да няма.

Футболът би върнал емоциите и радостта, от които всички фенове се нуждаят в домовете си. Мерките ще бъдат за органичен период и след това всички ще се върнем към нормални условия. Тепърва ще виждаме пълни стадиони. Сигурен съм в това“, каза още Чеферин. Междувременно в Италия дори разкриха и с точност планираните дати за двубоите в Шампионска лига и Лига Европа - ето кои са те.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама