Катар показа третия стадион-бижу за Мондиал 2022, посвети го на медиците (ВИДЕО)


Катар показа третия стадион-бижу за Мондиал 2022, посвети го на медиците (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1844 0

Домакинът на Световното първенство по футбол през 2022 година - Катар, показа най-новото бижу, което ще приема двубои от големия форум след 2 години. Това е третият стадион, като той се нарича "Диамант в пустинята" и е посветен на медиците, които се борят срещу епидемията от коронавирус.

Арената ще бъде с капацитет от 40 хиляди седящи места. Това е третият от общо 8 стадиони, на които ще се играят големите двубои. Презентацията му бе направена онлайн, като чудесно се вижда на видеото какво бижу представлява.

"Не бива никога да забравяме, че здравето е на първо място. В някои части от света вече гледат към по-добри времена, а в други все още трябва да бъдем много внимателни, силни и обединени. Междувременно, откриването на новия ни стадион ни напомня, че футболът е близо до завръщане и когато това се случи, ние ще бъдем още по-запалени по него" - започват организаторите.

"Когато настъпи правилният момент, ние ще бъдем на трибуните със семействата и приятелите ни. На този стадион ще празнуваме завръщането на футбола и Мондиал 2022" - каза още те за стадиона, който се намира в Едюкейшън Сити. Припомняме, че българският съдия Георги Кабаков може да свири на Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички