Организаторът на Мондиал 2022: Опитваме да няма повече смъртни случаи, но няма гаранции, жертвите не са напразно


Организаторът на Мондиал 2022: Опитваме да няма повече смъртни случаи, но няма гаранции, жертвите не са напразно
Снимка: Getty Images/Guliver

1351 0

Един от главните отговорници по организацията около Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. - Хасан Ал Тавади, говори относно смъртните случаи най-вече около строежите по новите стадиони, които ще приемат мачове.

"Ще направим всичко възможно такива трагедии да не се случват повече. Всяка смърт е трагедия. Това е тема, която взимаме насериозно. Работим много здраво, опитваме се да гарантираме никой да не страда, никой да не умира по време на нашата работа" - започна той.

"27-те смъртни случая, които не са свързани с работния процес, и 3-те, които са свързани с работата, са трагедии, за които ще се опита да се предотвратят занапред. Не мисля, че някой може да гарантира, че няма да има повече жертви. Мога да кажа обаче, че се учим. Учим си уроците, смъртните случаи не са напразно" - заяви Ал Тавади.

Той също така призна, че има достатъчно спортни събития в Катар през следващите години, за да може страната да е подготвена напълно за домакинството си на Мондиал 2022. А кой ще води настоящия световен шампион Франция след 3 години в Катар - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички