Изслушват и бившия финансов директор на ФИФА по мегаделото срещу Блатер и Платини


Изслушват и бившия финансов директор на ФИФА по мегаделото срещу Блатер и Платини
Снимка: Getty Images

1494 0

От съда в Белиндзона обявиха, че бившият финансов директор на ФИФА Маркус Катнер ще бъде изслушан по делото за корупция срещу бившите президенти на ФИФА и УЕФА Сеп Блатер и Мишел Платини. Дългоочакваният процес започна миналата седмица в Швейцария.

Блатер и Платини са съдени за присвояване на 2 милиона швейцарски франка, които ФИФА е дала на Платини през 2011 година за работата му в периода от 1998 до 2002 година като съветник на световната централа. Казусът бе осветлен през 2015 година.

Иначе бившите футболни шефове многократно заявиха, че са невинни и че не са извършили нищо нередно, като Платини добави, че това е "политически мотивиран случай", чрез който се е целяло отстраняването му от надпреварата за президентския пост на ФИФА, който в момента се заема от бившия генерален секретар на УЕФА - Джани Инфантино.

Бившият прокурор Оливие Торман обяви, че преди седмица властите са били информирани от Катнер за плащане, свързано с разследването срещу ФИФА от 2015 година.

Самият Катнер преди 2 години бе изваден от футбола за период от 10 години заради нарушаване на етичните правила на ФИФА.

Изслушването на свидетели по делото ще продължи до 22 юни. Съдебното решение по случая се очаква на 8 юли.

А ето какво обяви Блатер пред съда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички