Делото започва: Очертава се тежък месец за бившите президенти на ФИФА и УЕФА - Сеп Блатер и Мишел Платини


Делото започва: Очертава се тежък месец за бившите президенти на ФИФА и УЕФА - Сеп Блатер и Мишел Платини
Снимка: Getty Images

1841 0

Сеп Блатер и Мишел Платини, бивши шефове съответно на ФИФА и УЕФА, влязоха в съдебната зала в Швейцария днес (8 юни) по подозрение в измамническо плащане.

86-годишният Блатер, бивш президент на Международната футболна централа, и 66-годишният Платини, се явиха във Федералния криминален съд в южния град Белинзона, след разследване, започнало през 2015 г. и продължило шест години.

Двамата са разследвани заради плащане на стойност 2 000 000 швейцарски франка през 2011 година на Платини, който по онова време бе шеф на Европейската футболна централа.

Бившата легенда на френския национален отбор "предоставил на ФИФА през 2011 г. предполагаема фиктивна фактура за (предполагаем) дълг, който все още съществува за дейността му като съветник на ФИФА през годините от 1998 до 2002 година", според съда.

Платини и Блатер, могат да попаднат зад решетките за срок от 5 години, ако бъдат намерени за виновни. И двамата са обвинени в измама и фалшифициране на документ. Блатер е обвинен в незаконно присвояване и престъпно поведение, докато Платини е обвинен в участие в тези нарушения.

*Делото ще приключи на 22 юни, а присъдата ще стане ясна на 8 юли!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички