Швейцария ще се нуждае от разгром срещу България, за да отиде директно на Световното първенство


Швейцария ще се нуждае от разгром срещу България, за да отиде директно на Световното първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

15801 0

В идния понеделник (15 ноември) България гостува на Швейцария в своя последен мач от квалификациите за Световното първенство в Катар догодина. "Лъвовете" вече загубиха шанс да се класират за него, но не такова е положението при "кръстоносците"...

Късно снощи те изиграха много добър мач като гост на европейския шампион Италия и завършиха 1:1. Важно е да се отбележи, че в края на срещата Жоржиньо пропусна дузпа, но поделените точки означаваха само едно - двата тима ще трябва да играят за разгромни победи в последните си мачове!

"Скуадра адзура" е гост на Северна Ирландия, а както вече споменахме - Швейцария е домакин на България. Само първото място в нашата Група С дава директен "билет" за Катар, а не него в момента са италианците, тъй като имат малко по-добра голова разлика:

1. Италия - 7 мача (15 точки, 13:2) 

2. Швейцария - 7 мача (15 точки, 11:2)

3. Северна Ирландия - 7 мача (8 точки, 6:7)

4. България - 7 мача (8 точки, 6:10)

5. Литва - 8 мача (3 точки, 4:19)

Като се има предвид колко положения пред нашата врата създаде Украйна преди броени дни и като добавим факта, че Швейцария удари с 3:0 у дома си украинците в Лигата на нациите преди почти една година (17.11.2020 г.), можем да заключим, че тимът на Ясен Петров го очаква много, много тежка вечер на стадиона в Люцерн и то още от първата минута на срещата!

Интересно е да се отбележи, че след снощното равенство между Италия и Швейцария, Роберто Манчини в известен смисъл пожела късмет на "лъвовете" със следните думи:

"Имаме по-добра голова разлика от Швейцария. Отиваме в Северна Ирландия да играем нашата игра и се надяваме, че България ще има отличен мач срещу Швейцария. Защо пък българите да не постигнат положителен резултат? Ние сме длъжни да победим, останалото не е в нашите ръце. Сигурен съм, че ще играем на световното", бе неговият коментар.

Мачът Швейцария - България е на 15 ноември, ще стартира в 21:45 ч. наше време, а SportLive.bg ще следи НА ЖИВО развоя му за Вас.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички