Шанс за България? Още проблеми за Швейцария - над 1/2 отбор го няма


Шанс за България? Още проблеми за Швейцария - над 1/2 отбор го няма
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

2703 0

За България предстои много тежък край на световните квалификации, тъй като националите ни гостуват на силния тим на Швейцария, който на всичкото отгоре ще търси разгром над "лъвовете", за да има шанс да се пребори чрез голова разлика с Италия за първото място.

Задачата за тима на Мурат Якин обаче допълнително е усложнена от още проблеми с футболисти, които няма да могат да вземат участие в сблъсъка. Това бе известно за голмайстора на тима Бреел Емболо (получил травма с Борусия Мьонхенгладбах), съотборникът му Нико Елведи (също с контузия от мача срещу Майнц 05), Гранит Джака и Харис Сеферович. Освен тях Грегор Кобел и Кристиан Фаснахт също имаха проблеми.

Най-новите главоболия за Якин са Мануел Аканджи и Рикардо Родригес. Първият ще е наказан за мача срещу България, докато вторият бе заменен принудително в срещата с Италия поради мускулен проблем.

Любопитното е, че всъщност всички голмайстори за Швейцария от първия мач срещу България няма да вземат участие в този мач, тъй като лекуват контузии. Става въпрос за Емболо, Сеферович и Стивън Цубер.

Само дни преди тази среща пък "трикольорите" играха приятелска среща срещу четвъртфиналист от Евро 2020. Футболистите ни не загубиха, но и не оставиха особено добри впечатления си играта си, тъй като бяха тотално надиграни. За това свидетелстват и оценките на играчите на България от мача срещу Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички