Кои отбори вече се класираха за Мондиал'22 и кои от зона Европа могат да се присъединят към тях днес?


Кои отбори вече се класираха за Мондиал'22 и кои от зона Европа могат да се присъединят към тях днес?
Снимка: Getty Images

4397 0

Вече са ясни имената на четирима от участниците на Мондиал 2022, който ще се проведе в Катар. Отдавна е ясно, че страната-домакин по право се класира за финалния етап на турнира, в който ще вземат участие общо 32 отбора.

13 от тях ще бъдат от Европа, четири - от Южна Америка, пет от Африка, три от Северна Америка и четири от Азия. Още два билета ще бъдат връчени на победителите от междуконтиненталните плейофи. Класиралите се твърдо за шампионата в Катар отбори дотук са Германия и Дания от Европа и Бразилия от Южна Америка. Финалите на Световното първенство през 2022 година ще се проведат от 21 ноември до 18 декември 2022 г. Това ще бъде последният Мондиал с такъв брой участници - 32. На Мондиала през 2026 г. ще участват 48 отбора.

Днес ще се изиграе поредната порция световни квалификации в Европа и след техния край могат да се класират за финалите точно три отбора. В група С въпросът е само кой между Италия и Швейцария ще се класира директно и кой - чрез плейоф. Днес двата тима се изправят един срещу друг и резултатът от мача ще реши този въпрос. Към момента "адзурите" изпреварваш "часовникарите" само по голова разлика - 12:1 срещу 10:1.

В група I още днес английският национален отбор може да си подпечата билета за Катар. За това е необходимо да победи Албания, но дори при равенство пак остава фаворит за излизане от групата, тъй като последният м мач в тази фаза е срещу Сан Марино, а Полша изостава с 3 точки от тях.

В група F основният въпрос беше решен още преди месец: Дания събра максимума точки и стана първият европейски тим, класирал се за Световното през 2022-ра. Тук останаха само два интересни момента: кой между Шотландия и Израел ще стигне до плейофите и дали "червеният динамит" ще допусне поне един гол в този цикъл. А ето коя суперзвезда ще популяризира Световното в Катар. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички