Играч с 500 мача за Арсенал, Ливърпул и Сити с призив към хората за "Мача на надеждата"


Играч с 500 мача за Арсенал, Ливърпул и Сити с призив към хората за "Мача на надеждата"
Снимка: БГНЕС

2046 0

Легендата на английската Висша лига Коло Туре говори пред "Мача на надеждата", в който ще участва. Централният защитник е бивш футболист на Арсенал, Манчестър Сити и Ливърпул, като има 500 мача за трите клуба и е бил част от Непобедимите на "артилеристите".

Туре се изказа много ласкаво за организатора на благотворителното събития "Мача на надеждата" - Стилиян Петров. Бившият централен бранител дори сподели, че Стенли му е като брат, както и че се е зарадвал много на поканата за срещата.

"Стилиян ми е много добър приятел. Той ми е като брат. Познавам го много добре и когато ми каза за "Мача на надеждата", много се зарадвах и веднага се съгласих да подкрепя каузата. Също така имам възможността да се видя с много стари приятели. Преди малко дори се засякохме с Рой Кийн.

Когато за първи път срещнах Стилиян, той все още беше футболист и беше наистина много добър в техническо и тактическо отношение, със страхотен поглед върху играта. Полузащитник, който умее да бележи голове. И наистина много го уважавам. Освен това, той е страхотен човек. Имах възможността да го опозная покрай програмата Master for International Players. Приятелски настроен към всички човек, който умее да обединява хората. Много ми харесва отношението му към останалите" - започна Туре пред bTV.

Освен това бившият играч и на Селтик призна, че е качил "някой друг килограм", но и бе категоричен, че ще даде всичко от себе си. Той призова и колкото се може повече хора да отидат на Националния стадион "Васил Левски".

"Ще дам всичко от себе си утре. Това е благотворителен мач, ще се постараем да зарадваме хората и да покажем качествен футбол. Най-важна е връзката, която ще установим с феновете. Качил съм някой и друг килограм. След края на кариерата си, бившите играчи губят форма, но не и тактически познания и технически умения.

"Призовавам колкото може повече хора да дойдат. Ще могат да видят футболистите, които са ги радвали в миналото. Сигурен съм, че ще има много хора по трибуните" - завърши Туре. Срещата е от 17:00 часа. Ще можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички