"Беше голям шок, даже семейството му дълго време не е знаело": Балъков за ужасната новина за Хубчев преди "Мача на надеждата"


"Беше голям шок, даже семейството му дълго време не е знаело": Балъков за ужасната новина за Хубчев преди "Мача на надеждата"
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

10403 0

Бившият капитан на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков говори през "Мача на надеждата". Както е известно, той бе един от първите поканени от Стилиян Петров за благотворителното събитие.

Балъков на няколко пъти подчерта колко е хубаво това, че се осъществява подобна среща за толкова добра кауза. Той вярва, че това ще помогне на българите да бъдат по-добри хора и че дават самочувствие.

"Този мач е специален, защото е за много добра кауза. Такива неща в България се правят малко, а те обединяват. Дават самочувствие на българина. Трябва да ставаме по-добри. Искаме да покажем, че в България могат да се случват хубави неща, да стане хубаво шоу, хората да ни уважат и подкрепят, да бъдат доволни. Да стане празник на футбола" - започна Балъков в интервю за bTV.

Легендата се върна и назад в миналото, когато приключи с националния отбор на България. Той си припомни как Стилиян Петров го е наследил и не е имал никакви притеснения за бъдещето на тима.

"Когато аз прекратих кариерата си, той пое моята функция. Играхме доста време заедно. Наследи от мен плеймекърската функция, взе и №10. Бях изключително спокоен, за бъдещето на националния отбор. Свързват ни доста неща - като хора и колеги. Тази кауза трябва да я подкрепим на всяка цена. Хората да не мислят, а да дойдат на стадиона" - спомня си Балъков.

За финал той коментира и ужасната новина за Петър Хубчев, която бе оповестена дни преди "Мача на надеждата". Балъков заяви, че цяла България е зад него и че е било голям шок, когато се е разбрало.

"Цяла България стои зад него. Трябва да издържи психически. Говорили сме с Стоичков, Стилиян... Ще му вдъхнем спокойствие и увереност. Буквално преди дни разбрах какво се случва с него. Беше голям шок, никой не знаеше.

Даже семейството му дълго време не е знаело. Нормално е, в началото би искал никой да не знае. Стискам палци да премине през битката, както го правеше и в националния отбор", завърши Балъков.

Старта на "Мача на надеждата" е в 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички