"Когато Стенли ме пита да участвам, се поколебах": Легенда и бивш играч на Барса бе искрен преди "Мача на надеждата"


"Когато Стенли ме пита да участвам, се поколебах": Легенда и бивш играч на Барса бе искрен преди "Мача на надеждата"

11275 0

Един от големите футболисти на близкото минало, които ще участват в "Мача на надеждата" - шведската легенда Хенрик Ларсон, говори преди благотворителното събитие. Както е добре известно, то е организирано от Стилиян Петров.

Двамата са бивши съотборници от шотландския Селтик. Ларсон призна, че когато е получил поканата за участие от Стенли, се е поколебал с решението си. Причината за несигурността е фактът, че не е играл от 6 години и не чувства тялото си като преди.

"Мисля, че Стилиян Петров прави нещо много добро. Когато ме попита дали мога да участвам, се поколебах малко. Не за друго, а защото тялото ми вече не е същото. Не съм играл футбол от може би вече 6 години... Но този мач е специален и казах "Да, ще опитам" - започна Ларсон пред колегите от bTV.

Той призна, че Стенли е един от хората, с който най-често поддържа контакт. Шведът се изказа много ласкаво за Петров и го определи като "човек с голямо сърце" и дори заяви, че е "благословен да има такъв приятел". Той се върна и към спомените със Селтик.

"Със Стилиян продължаваме да бъдем големи приятели. Чуваме се от време на време. Той е от момчетата, с които най-много поддържам контакт. Проверяваме как е другият, говорим си доста. Той е страхотен. Родителите му трябва да са много горди. Отгледали са един добър човек с голямо сърце. Фантастичен е. Радвам се и се чувствам благословен да имам такъв приятел. Бих направил всичко за него.

Не мисля, че в Селтик момчетата от Швеция бяхме най-страшни. Макар че Йохан Мялби беше. Но за мен бе приятно да играя заедно със Стилиян още от самото начало. Той не говореше английски, когато пристигна, обаче го научи бързо" - продължи Ларсон.

За финал той искрено призна, че не знае в какво физическо състояние ще е. Освен това направи обръщение към хората, които се борят с тежки заболявания.

"Не знам дали утре ще успея да стигна до наказателното поле. Но ще видим. На страдащите от такива заболявания искам да кажа да се борят и да не се предават. Надявам се, че с мачове като утрешния ще насочим вниманието към каузата и ще победим ужасната болест" - завърши Ларсон.

Срещата, наречена "Мач на надеждата", ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" и ще започне в 17:00 часа. Ще можете да я следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички