Идеалният състав от играчи, които не са печелили трофей с националния отбор


Идеалният състав от играчи, които не са печелили трофей с националния отбор
Снимка: Getty Images

1764 0

Рядката възможност за големи форуми, както и честта от това да представляваш своята държава - тези два фактора правят шанса да спечелиш трофей с националния отбор толкова важен и желан. За някои легендарни играчи във футбола именно това остава най-големият пропуск след края на кариерата.

Едни са възпрепятствани от това коя страна всъщност представляват (и по-конкретно шансовете ѝ за трофей), други от малшанс и болезнени поражения във финали. Британското издание Givemesport представя идеалния състав от играчи, които не са печелили трофей със своята държава.

Вратар: Кейлор Навас - стражът е спечелил редица големи трофеи с Реал Мадрид и ПСЖ, но не е имал особени шансове за успех със своята Коста Рика.

Десен бек: Хавиер Занети - той е истинска легенда и за националния отбор със своите 143 мача, но никога не е успявал да спечели трофей.

Централен защитник: Рио Фердинанд - един от най-добрите на своята позиция в историята на английския футбол и игра в считаното за "златно" поколение на "трите лъва". Въпреки че си партнира с Джон Тери, Стивън Джерард, Франк Лампард, Майкъл Оуен и други - те не спечелиха нищо.

Централен защитник: Върджил ван Дайк - има предостатъчно време, за да го промени. Без него Нидерландия е различна и това се видя срещу Чехия на Евро 2020. Мондиал 2022 в Катар остава голямата мечта.

Ляв бек: Ашли Кол - още един член на "златното" поколение на Англия. В пика на кариерата си бе сред най-добрите на планетата, но 107-те му участия за Англия не доведоха до трофей.

Полузащитник: Клод Макелеле - някак успява да се размине с трофеите. Губи във финала на Мондиал 2006 от Италия, а същевременно не бе част от Франция, която спечели Мондиала през 1998-а, както и Евро 2000.

Полузащитник: Лука Модрич - има впечатляващите 142 мача за Хърватия и успя да доведе страната си до немислимо постижение - финал на Световното първенство през 2018 година. Там обаче "шахматистите" нямаха големи шансове срещу Франция.

Полузащитник: Хуан Роман Рикелме - играчи като Кевин де Бройне, Стивън Джерард, Уесли Снайдер и Руи Коста също можеха да попаднат тук, но Рикелме бе предпочетен. С Аржентина губи финала на Копа Америка през 2007 година.

Дясно крило: Ариен Робен - имаше невероятен шанс с Нидерландия на Мондиал 2010, но загуби във финала с 0:1 от Испания. А при все още нулево равенство бе много близо до това да изведе "лалетата" напред, но направи голям пропуск.

Ляво крило: Неймар - той изпусна успеха на Бразилия през 2019 година на Копа Америка, а две години по-късно загуби финалния мач от Лионел Меси и Аржентина.

Нападател: Дидие Дрогба - истинска легенда на Кот Д'Ивоар с 65 гола в 105 мача, но така и не успява да спечели Купата на африканските нации. Играе в два финала, но ги губи с дузпи. Той се отказва, а още в следващата година страната му... печели трофея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички