Меси изравни големия съперник Роналдо по спечелени отличия с националния отбор


Меси изравни големия съперник Роналдо по спечелени отличия с националния отбор
Снимка: Getty Images

2902 0

Феновете на Кристиано Роналдо нямат поводи вече да твърдят, че техният любимец е по-успешен от своя основен конкурент Лионел Меси, защото двамата се изравниха и по спечелени трофеи с националните си отбори. Тези дни аржентинецът завоюва първия си голям трофей с националната фланелка - Копа Америка 2021. Португалецът има злато от Евро 2016.

Преди това футболистът на Барселона беше печелил само Олимпиадата в Пекин през 2008 година и младежкото световно първенство през 2005 година. Според анализатори не са уместни упреците, че европейското първенство е по-силно от Копа Америка, тъй като ако се сравни представянето на двата отбора, единият взема превес и това не е европейският.

На Евро 2016 Португалия победи само един отбор в редовното време - Уелс в полуфиналите. Три равенства в груповата фаза, завършването на трето място, продълженията в мача с Хърватия, изпълнението на дузпи с Полша и продълженията в мача с Франция във финала говорят, че Португалия не е била най-силният отбор на шампионата.

В същото време на Копа Америка Аржентина победи Уругвай, Парагвай, Боливия, Еквадор, Колумбия и Бразилия - все силни отбори. Всички, освен колумбийците, Меси и компания победиха в редовното време.

Кристиано Роналдо е голмайстор номер 1 в историята на Португалия (109 попадения) и рекордьор по брой мачове (179). Лионел Меси е голмайстор номер 1 в историята на Аржентина (76 гола) и рекордьор по мачове (151). Не е грешно да се каже, че двете звезди са горе-долу равни по резултати и постижения, а въпросът кой е най-добър е въпрос на лични симпатии. А ето как наскоро Феномена защити Меси за това, че не бе печелил трофей с Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички