Пеле, Кейн, Фърдинанд, Тери: Някои от най-популярните полеви играчи, на които се е налагало да са вратари


Пеле, Кейн, Фърдинанд, Тери: Някои от най-популярните полеви играчи, на които се е налагало да са вратари
Снимка: Getty Images/Guliver

3176 0

Наскоро се наложи на полевия футболист Енцо Перес да застане на вратата на Ривър Плейт, което породи много коментари. Полузащитникът обаче не е първият, нито ще е последният полеви играч, на когото му се налага да пази на вратата. Ето някои от най-емблематичните футболисти, които са го правили в историята:

Кайл Уолкър

През сезон 2019/20 Пеп Гуардиола е в трудна позиция по време на мача между Манчестър Сити и Аталанта в Шампионска лига. Едерсон е заменен на почивката, а през втората част Клаудио Браво е изгонен. Това налага Кайл Уолкър да стане вратар за 10 минути + сериозното добавено време. Той не допуска гол.

Дани Алвеш

Бившата звезда на Барселона игра на вратата за ПСЖ срещу Сошо през 2018 година. Той обаче остана там само за секунди, след като Кевин Трап бе изгонен в самия край.

Хари Кейн

Английският нападател застава на вратата, заменяйки Уго Лорис, в Лига Европа в мач срещу Астерас. Той допуска елементарен гол след пряк свободен удар, което само доказва колко добри за вратарите в ситуации, които изглеждат наглед твърде лесни.

Рио Фърдинанд

През 2008 година легендата на Манчестър Юнайтед трябва да пази, тъй като Томаш Кузчак, който вече е заменил Едвин ван дер Сар, е изгонен. В крайна сметка Фърдинанд пуска гол от дузпа.

Джон Тери

През 2006 година на Челси се случва нещо рядко срещано - двамата вратари получават контузии в един мач. Първо това се случва с Петър Чех (популярният сблъсък, след който стражът играе с каска до края на кариерата си), а след това и Карло Кудичини също напуска. Тери застава на врата и Челси печели с 1:0.

Пеле

Дори великият Пеле е бил на вратата за своя Сантош. Тогава неговият тим печели с 4:3 срещу Гремио, а самият бразилец се отчита и с хеттрик.

Родриго Паласио

Финалистът от Световното първенство застава на вратата за четвърт час, за да играе при победата с 2:0 за Интер срещу Верона през 2012 година за Купата на Италия.

Козмин Моци 

Нямаше как да подминем българската черта в този материал, още повече, че тя е наистина значима. Козмин Моци застава на вратата за Лудогорец срещу Стяуа и дори се превръща в герой, тъй като пази и при изпълненията на дузпи и успява спечели срещата за "орлите. Вижте ВИДЕО и подробности от онзи легендарен мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички