И победата срещу Малта не успя да зарадва Манчини: Можехме да направим всичко по-добре


И победата срещу Малта не успя да зарадва Манчини: Можехме да направим всичко по-добре
Снимка: Getty Images

680 0

Роберто Манчини призна, че Италия "можеше да направи всичко по-добре" при победата си с 2:0 срещу Малта, но най-важното са спечелените точки по пътя към Евро 2024.  Натискът беше изцяло върху :адзурите" след загубата на откриващата квалификация за Европейското първенство с 2:1 от Англия на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол в четвъртък вечерта.

Победа, която не зарадва особено италианския селекционер

"Това са мачове, в които имаш какво да губиш и обикновено са грозни. В някои неща се справихме добре, в други по-малко, важното беше да спечелим. Излязохме от безизходицата рано и можехме да вкараме повече, но тези мачове могат да бъдат странни", каза Манчини след двубоя.

"Това са странни двубои, в които е трудно да се поддържа ритъм, няма пространства за игра, така че трябва да имаш най-добрата нагласа, за да спечелиш. Можехме да направим всичко по-добре, това е сигурно. Когато водиш с 2:0, имаш шанса да играеш с по-малко напрежение и трябваше да се възползваме повече от това", допълни не особено доволният селекционер.

Ретеги вкара втория си гол в толкова мачове и роденият в Аржентина талант се превръща в истинско откритие за италианския тим. "Той откри резултата, което беше много важно. Повтарям, той има нужда от време, трябва да опознае европейския футбол". Италия вече има три точки след два мача, докато Англия е с шест. Северна Македония има три точки след един мач, Малта нула след два двубоя, а Украйна нула след един. Според бившия нааставник на Ювентус Фабио Капели пък си има определена причина играта при Манчини да не върви толкова добре.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички