Италия се съживи след шока с Англия и тресна абонат, натурализиран аржентинец не спира да бележи (ВИДЕО+СНИМКИ)


Италия се съживи след шока с Англия и тресна абонат, натурализиран аржентинец не спира да бележи (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4135 0

Италия се справи с абоната си Малта, побеждавайки с 2:0 като гост в среща от Група С на квалификациите за Евро 2024. По този начин „адзурите“ набързо излязоха от шока, който претърпяха на старта на цикъла, губейки от Англия насред Неапол.

Успехът за италианците изковаха Матео Ретеги (15) и Матео Песина (27). Аржентинецът с италиански паспорт вкара втория си гол във втория си мач за Италия, а адашът му стана първият футболист на Монца, реализирал за националния отбор.

Хората на Роберто Манчини предрешиха крайния изход в рамките на 12 минути преди почивката. След антракта двубоят просто се доиграваше.

Трябва да се отбележи, че съдия на мача беше най-добрият български рефер Георги Кабаков. Той нямаше проблеми с ръководенето на двубоя.

Така актуалният европейски шампион записа първата си победа в квалификациите и излезе на второто място в групата с 3 точки. Малта е на дъното с две поражения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Селекционерът на Италия Роберто Манчини направи цели 8 промени в състава си в сравнение с този срещу Англия. Изненадващо първото чисто положение след съдийския сигнал на Георги Кабаков се оказа в полза на домакините. То дойде в 5-ата минута, когато Сатариано се измъкна от опеката на Романьоли, след което стреля от около 10-на метра, но Донарума показа блестящ рефлекс и изби в корнер.

Постепенно италианците наложиха превес. Те установиха трайно владеене на топката и атаките към вратата на съперника зачестиха.

ГОООЛ! Матео Ретеги откри резултата в 15-ата минута. Аржентинецът с италиански паспорт засече с глава центриране от корнер на Тонали, топката се удари  в гредата и влетя в мрежата – 0:1. Така Ретеги записа втори гол за Италия във втория си мач за националния отбор.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Капитанът на Монца Матео Песина удвои преднината на гостите в 27-ата минута. Политано центрира в пеналта, където топката стигна до Емерсон. Последният центрира ниско към вратарскато поле, къдено Тонали се размина, но Песина засече във вратата на Бонело – 0:2.

Video edited on Kapwing

В 31-ата минута влезлият на мястото на контузения Ньонто, Винченцо Грифо профука шанс за нов гол за „адзурите“. Той направи фрапантен пропуск, след като от 7-8 метра би право във стража на Малта.

Секунди по-късно Грифо падна в пеналта, но Георги Кабаков и ВАР прецениха, че няма нарушение на правилата, което да доведе до отсъждане на дузпа.

Резултатът се запази до почивката, като италианците владееха топката в 64% от времетраенето.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началните минути след антракта италианците продължиха да държат инициативата. Постепенно обаче темпото на игра поспадна, след като гостите на практика си подсигуриха победата още през първите 45 минути.

В 55-ата минута малтийците имаха шанс да стигнат до гол. След изпълнение на корнер настана истинска суматоха пред вратата на Донарума, но домакините не успяха да се възползват.

В 69-ата минута резервата Скамака стреля от воле, но вратарят Бонело измъкна Малта в тази ситуация.

До края домакините нямаха сили да вкарат поне почетно попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Малта: Бонело, Апап, Борг, Атард, Мбонг, Янкам, Гилаумиер, Мускат, Корболан, Сатариано, Джоунс

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Скалвини, Романьоли, Емерсон, Тонали, Кристанте, Песина, Политано, Ретеги, Ньонто

ПРЕДИ МАЧА

Актуалният шампион на Стария континент – Италия, започна с фалстарт квалификационната кампания за Европейското първенство в Германия. Селекцията на Роберто Манчини загуби от Англия с 1:2 насред стадион „Диего Армандо Марадона“ в Неапол.

Малта също стартира цикъла с поражение. „Рицарите“ загубиха с 1:2 при визитата си на Северна Македония.

Статистиката показва, че малтийците са удобен съперник за „адзурите“. Италия е спечелила трите си визити на малтийска земя, като актуалният еврошампион е побеждавал съперника в 6 поредни мача.

Любипитен факт е, че главен съдия на двубоя ще е най-добрият български рефер Георги Кабаков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички