Гуардиола, Меси, Холанд и още: Номинираните за наградите на УЕФА са ясни


Гуардиола, Меси, Холанд и още: Номинираните за наградите на УЕФА са ясни
Снимка: Getty Images

2006 0

От УЕФА обявиха официално номинираните за ежегодните награди на Централата - "играч на годината" и "треньор на годината", на своя уебсайт и в социалните мрежи.

Очаквани номинации

УЕФА пояснява на своя уебсайт, че номинираните са били избрани от гласовете на специално жури, както и на журналисти, позовавайки се на представяния от сезон 2022/23. Към момента Централата представя номинациите в мъжкия футбол, а за женския ще бъдат обявени след седмица, когато приключи Световното първенство при дамите.

"Играч на годината"

За ценния приз ще спорят бившия футболист на ПСЖ - Лионел Меси, както и двете големи звезди на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд и Кевин Де Бройне. Аржентинецът спечели Световното първенство, извеждайки Аржентина до триумфа в Катар през 2022 година, а играчите на "гражданите" завоюваха мечтания требъл.

"Треньор на годината"

За мнозина тук битката изглежда предрешена. За наградата ще се борят Хосеп Гуардиола, който изведе Сити до требъл, както и двамата италиански специалисти - Симоне Индзаги, който класира Интер на финал в Шампионска лига и бившият наставник на Наполи - Лучано Спалети, който върна Скудетото в Неапол след 33-годишно чакане. Големият фаворит тук, разбира се е испанският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички