"Отказа, преди да чуе предложението": Величието, което каза "НЕ" на сър Алекс и Юнайтед


"Отказа, преди да чуе предложението": Величието, което каза "НЕ" на сър Алекс и Юнайтед
Снимка: Getty Images / Guliver

16391 0

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън, е познат на феновете на футбола с факта, че когато харесаше определен играч - правеше всичко възможно (дори и невъзможното), за да го привлече на "Олд Трафорд". Не такъв обаче бе случая с иконата за Ювентус - Алесандро Дел Пиеро. Медията "SportBible" припомня уникалната история около неосъществения трансфер на италианеца при "червените" дяволи.

Да кажеш "НЕ" на сър Алекс

Шотландският наставник си спомня как легендата на италианския футбол "унищожава" неговия Юнайтед в мач от Шампионска лига. Веднага след това две от най-доверените му "стари кучета" - Райън Гигс и Гари Невил, притичват при него и му казват да купи Алесандро Дел Пиеро на всяка цена.

"Дел Пиеро е единственият, по когото бях полудял. След мач от Шампионска лига между Юнайтед и Ювентус, в който той унищожи половината ни защита, Райън Гигс и Гари Невил дойдоха при мен и ме помолиха да го купя на всяка цена, защото някой като него щеше да ни помогне да печелим всичко години наред", спомня си Фърги пред "Inside Sports".

"И така се свързах с представителите на Ювентус и агента на Пиеро. Той отказа още преди да чуе предложението ми, като ми каза, че Юве е най-доброто място за него и че макар да уважава Манчестър Юнайтед, никога не би могъл да предаде черно-белите цветове. Жалко, защото никога повече не видях някого като него", добавя още шотландецът.

Великата кариера на Дел Пиеро

Легендарният италианец записва цели 705 мача с Ювентус, преди да си тръгне от клуба след сезон 2011/12. Той вкарва 290 гола и асистира за още 178 във всички турнири за "старата госпожа". С "бианконерите" печели Шампионска лига, а в същото време е 6-кратен носител на Скудетото.

През 2006 година той постига най-големия успех в своята цветуща кариера. Той е част от състава на Марчело Липи, който печели Световното първенство по футбол в Германия и завинаги оставя своя отпечатък на Ботуша.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Футболистът, който сър Алекс искаше цели 6 пъти, но инатлив треньор не го пусна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички