Пеп Гуардиола благодари на Едерсон и заяви: Искахме да спечелим трофея


Пеп Гуардиола благодари на Едерсон и заяви: Искахме да спечелим трофея
Снимка: Getty Images

1243 0

Манчестър Сити успя да надвие Севиля във финала за Суперкупата на Европа след изпълнение на дузпи (след 1:1 в редовното време), с което си осигури четвърти трофей през календарната 2023-а. Веднага след мача наставникът на "гражданите" Хосеп Гуардиола даде своето мнение за сблъсъка, който се игра в Пирея, Гърция. 

Доволният Пеп

"Едерсон ни спаси на няколко пъти. Миналата седмица ние загубихме на дузпи, но този път спечелихме. Не беше лесно на финал като този за Коул Палмър, но той се справи по превъзходен начин. След първите минути през второто полувреме, ние намерихме как да си подаваме и започнахме да контролираме играта повече. Към края отбелязахме и в заключителните минути почувствахме, че отборът, който можеше да отбележи, бяхме ние", заяви испанецът.

"Ако Севиля бяха отбелязали втори гол, може би щеше да стане невъзможно за нас. Те имат изключителни играчи и страхотен вратар. В миналото съм имал чувството, че печеленето на много трофеи води до губенето на мотивация. Но днес нямах това чувство. Ние наистина искахме да спечелим трофея. Ние пропуснахме едно отличие, което можеше да завърши пълния цикъл, но пък и следващото предстои (б. Р. - Световното клубно първенство)", добави още специалистът.

С победата над Севиля Манчестър Сити спечели отличието за пръв път в своята история. Хосеп Гуардиола го печели пък за четвърти, след като успя да направи това с Барселона на два пъти и веднъж с Байерн Мюнхен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Играчите на Борусия Дортмунд се радват, че Джуд Белингам е отишъл в Реал Мадрид?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички