Греъм Потър стреля предупредително към отбора на Челси в опит да хване Манчестър Сити


Греъм Потър стреля предупредително към отбора на Челси в опит да хване Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2119 0

Греъм Потър предупреди Челси, че няма да се поколебае да внесе културна промяна в опита на клуба да се конкурира с Манчестър Сити . 47-годишният специалист отправи директно послание преди гостуването, за да се изправи срещу шампионите на Висшата лига в третия кръг на "Карабао къп".

След поредните поражения в първенството, обаче се хвърлят нови съмнения както върху Потър, така и върху новия режим на Бойли-Клиърлейк. Потър смята, че остават недостатъци от предишния режим и едно бурно лято - призовава хората около клуба да осъзнаят, че ще отнеме време и усилия, за да може "сините" да се противопоставят на отбор като Сити.

" Няма да е права линия, ще има трудни времена

Така започна Потър пред репортери в Cobham. " Уикендът беше труден, този преди него също, така че това ни дава шанс да се учим и да се подобряваме. Моето усещане за играчите, а и във футбола като цяло, че има култура на обвиняване, по-лесно е да обвинявате мен или мениджъра, защото това е по-лесно решение. По-трудно е да се каже, добре, има ли нещо общо с културата? Има ли нещо общо със стратегиите? Има ли нещо общо с ценностите? Има ли нещо общо с идеята [това е грешно]?

Това е малко по-сложно и тогава трябва да мислите малко повече за това, не е толкова лесно да мислите, че можете просто да обвините този човек и да го промените. Говоря общо взето.”, започна Потър. 

Не всичко е обречено и мрачно за Потър, който е развълнуван от предстоящото предизвикателство: " Ако исках хубав лесен живот, можех доста лесно да остана да работя в Брайтън, във Висшата лига, да подпиша нов договор и да съм абсолютно добре. Не бих имал твърде много въпроси за себе си или за натиск, за уволнение или нещо подобно. Но причината да дойда тук, една от причините да дойда тук - една от многото - беше, че това е фантастичен футболен клуб, потенциално един от най-добрите в света и който може да се бори за всеки голям трофей."

Според мениджъра на Челси, няма победа без "малко болка", а до успеха не се стига по лесния път. Ето къде може да гледате Манчестър Сити - Челси за Купата на лигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички