Микел Артета подхвърли как ще обезвреди Обамеянг в предстоящото лондонско дерби


Микел Артета подхвърли как ще обезвреди Обамеянг в предстоящото лондонско дерби
Снимка: Getty Images

1412 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета призна, че нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг има качествата да „нарани“ отбора му в предстоящото лондонско дерби във Висшата лига.

Новата деветка на „сините“ се присъедини към отбора през лятото, който тогава беше воден от Томас Тухел. Преди това напусна преждевременно Арсенал заради неразбирателства с Микел Артета и пое в посока Барселона.

Челси посреща Арсенал на „Стамфорд Бридж“ в неделя. Срещите между двата лондонски клуба винаги са били са били с по-особен заряд, а този уикенд се очертава срещата да е още по-обещаваща, именно заради Обамеянг и изказванията му преди сблъсъка.

Говорейки пред клубната телевизия, мениджърът на „артилеристите“ сподели: „Ако Ауба притежава нещо, то това е способността да вкара топката в мрежата и той ще го прави до деня, в който реши, че му е писнало от футбола“.

На въпроса как се надява да спре централния нападател на Челси, Артета каза: „Първо ще трябва да погледнем какво прави Челси и да се опитаме да съставим план, за да избегнем това.“

И докато наставникът на Арсенал обмисля как да спре бившия си играч, Артета не крие и недоволството си от избрания час за провеждане на дербито.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички