Гол на Димарко съсипа ялов Ювентус и прати Интер на финал за Купата на Италия (ВИДЕО)


Гол на Димарко съсипа ялов Ювентус и прати Интер на финал за Купата на Италия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2893 0

Интер успя да победи с 1:0 вечния си съперник Ювентус на "Джузепе Меаца" във втората полуфинална среща от Купата на Италия между двата гранда. По този начин "нерадзурите" си осигуриха участие във финалната фаза след общ резултат от двата мача - 2:1.

В герой на вечерта се превърна Федерико Димарко, който отбеляза единственото попадение в 15-ата минута. Италианецът се възползва от хубав пас на Николо Барела и много елегантно преодоля Перин, за да вкара решаващото попадение в мача.

От другата страна, Ювентус се опитваше всячески да порази вратата на Андре Онана. Защитата на Интер обаче показа, че е на съвсем друго ниво и не позволи на "бианконерите" да стигнат до сериозно голово положение.

Това е и първият път, в който Интер отстранява Юве на полуфинал за Купата на Италия. "Нерадзурите" също така ще играят втори пореден финал в този турнир, а утре (27 април) ще разберат срещу кого ще се изправят на финала измежду Фиорентина и Салернитана.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Oще в третата минута Интер можеше да поведе. Николо Барела пусна чудесна топка в наказателното поле на Юве, но там нямаше футболист на домакините, който да я засече и открие. В крайна сметка "нерадзурите" вкараха в 15-ата минута. Федерико Димарко получи пас от Барела и с хубав удар разпечата вратата на Перин за 1:0.

Video edited on Kapwing

Доминацията на Интер продължи и в следващите минути. В 21' се откри страхотен шанс пред капитана тима Лаутаро Мартинес, но неговият удар мина на сантиметри от лявата греда. Отново аржентинецът си пробва късмета в 32', но ударът му бе неточен.

До края на първото полувреме не се случи нищо по-интересно. Защитата на Интер стоеше добре на терена и не позволяваше на "бианконерите" да създадат проблеми за Андре Онана.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Юве се съвзе през втората част. Фабио Мирети нанесе хубав удар в 49', но той мина над напречната греда. В 51-ата минута Локатели създаде страхотно голово положение, но неговият удар бе спасен отлично от Андре Онана. Две минути по-късно Един Джеко вкара топката във вратата на "бианконерите", но попадението бе отменено поради засада на босненеца.

Ювентус продължи да държи инициативата и след 60-ата минута. Момчетата на Макс Алегри разиграваха уверено в противниковата половина, но положенията продължаваха да липсват. Интер, от своя страна, чакаше шансовете си на контраатаки.

До края на срещата не се случи нищо по-интересно. Интер се защитаваше по отличен начин и не позволи на футболистите на Ювентус да се доберат до вратата на Андре Онана.

СЪСТАВИ

Интер: Онана, Дармиян, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Михитариян, Димарко, Мартинес, Джеко

Ювентус: Перин, Бремер, Бонучи, Сандро, Де Шилио, Мирети, Локатели, Рабио, Костич, Ди Мария, Киеза

ПРЕДИ МАЧА

Първата среща между двата тима се състоя на 4 април, а тогава двата тима не успяха да се победят, завършвайки при резултат 1:1. Точни бяха Хуан Куадрадо за Ювентус, а в самия край Ромелу Лукаку изравни от дузпа. В заключителните минути на срещата се стигна до ексцесии на терена, като червени картони бяха посочени на двамата голмайстори, както и на стража на "нерадзурите" Самир Ханданович.

Интер успя да стигне до комфортен успех през уикенда, побеждавайки с 3:0 Емполи като гост, а Ювентус допусна поражение с 0:1 от лидера Наполи у дома.

Интересното е, че и двата италиански гранда продължават походите си в Европа. Интер си осигури място на полуфиналите в Шампионска лига, където ще срещне градския съперник Милан, а Юве ще мери сили със Севиля в предпоследната фаза на Лига Европа.

Главен арбитър на дербито ще бъде Даниеле Довери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички