Гарет Саутгейт не скри симпатиите си към Хари Магуайър, но ще изисква много от него


Гарет Саутгейт не скри симпатиите си към Хари Магуайър, но ще изисква много от него
Снимка: Getty Images

1196 0

Гарет Саутгейт отправи предупреждение за Световното първенство на защитника Хари Магуайър след неговия кошмар в Германия.

Мениджърът на Англия, който трябва да назове своя отбор от 26 играчи за Катар на 10 ноември, даде да се разбере, че се нуждае от силен Магуайър, за да си върне увереността и да играе повече мачове за Манчестър Юнайтед.

Саутгейт продължава да подкрепя централния защитник, който получи контузия на бедрото в кошмарен мач срещу Германия в понеделник, но е загрижен за липсата на игрово време за Юнайтед.

Най-вероятно контузията на играча ще го извади за няколко мача от състава на Юнайтед, но националният селекционер коментира: " Знам, че всички казват, че Хари е важен за мен, но той е важен за нас. Това сме ние - не съм аз. Защо избираме него? Защото той е един от играчите, които ни дават най-добри шансове за победа. Така че наистина всички би трябвало да искаме Хари Магуайър , който да играе редовно и да играе с увереност."

" Това се отнася, разбира се, за доста играчи, но той е този, върху когото всичко стъпва, което наистина трябва да е трудно място за него. Но той показва страхотен характер. Понякога работим с момчета, които в началото на кариерата си не са се сблъсквали с трудности и когато ги сполетят, е по-трудно да се справят. Той наистина е като повечето от нас, тъй като е имал много препятствия – и това оформя вашия характер.

Вижте още: Военна мобилизация в Катар заради Световното първенство по футбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички