Футболист ще прекрати кариерата си, ако го карат да играе, преди да има ваксина


Футболист ще прекрати кариерата си, ако го карат да играе, преди да има ваксина
Снимка: Getty Images/Guliver

1248 0

Полузащитникът на Кадис Фали Хименес заяви, че ще прекрати кариерата си, ако бъде принуден да се върне към тренировки, преди да бъде открита ваксина срещу коронавирус. Испанецът е едва на 26 години, но е готов да захвърли футбола, за да не зарази себе си или някой друг с опасната болест.

"Ако има и 1% шанс, че има риск да се заразя с коронавирус, няма да играя. Бих се отказал от футбола, ако се наложи да се върна към тренировки, знаейки, че има риск да се заразя и да заразя други. Казах на жена си, на семейството си, на агента и съотборниците си. Никога не бих си простил, ако заразя някого другиго", заяви Хименес пред "Cadena Cope".

Юношата на Барселона иска от ръководството на Ла Лига да подпишат договор с футболистите, давайки им 100-процентова гаранция, че е безопасно да играят футбол. "Ако това не е възможно, те трябва да излязат и да кажат истината", допълни Фали. Испания е в извънредно положение от 13 март поне ди 9 май. На друго мнение са клубовете от Серия А - вижте подробности тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички