Кой е големият недостатък на идеята за провеждане на мачове без зрители?


Кой е големият недостатък на идеята за провеждане на мачове без зрители?
Снимка: Getty Images/Guliver

972 0

Много от футболните първенства в Европа се планира да бъдат подновени с мачове при закрити врати, за да се минимизира рискът от разпространението на коронавирус. Такъв риск обаче все пак остава, тъй като Sky Sports изчислява, че до 500 души присъстват на един такъв двубой, който се излъчва на живо по телевизията.

Най-основните участници в един мач са футболистите, треньорските щабове и съдиите. Общата им бройка, когато се включат резервите, помощник-треньорите, лекарите и съдийският наблюдател, е около 60 души. Към тях се добавят хората, които обслужват стадиона - охрана, организатори, четирима парамедици и шофьор на линейка и други.

Броят на момичетата и момчетата, които подават топките, може да бъде редуциран, но все пак такива ще трябва да има, а технологиите за следене на голлинията и ВАР също имат свой персонал. Всички тези хора ще имат нужда от кетъринг и асистиращ персонал, което вдига общата бройка до 120-160 души.

Най-голям брой хора на един такъв мач са от медиите и живото телевизионно предаване. Съвременното телевизионно излъчване има определен стандарт и няма как да се извършва от по-малко от 70 души. Все още не е ясно дали други медии, освен държащите правата, ще бъдат допускани на такива мачове, но това би добавило още до 80 присъстващи на стадиона.

Така, на един мач от Висшата лига без публика по трибуните ще присъстват поне 250 души, а бройката е възможно да нарасне двойно. Все още не е ясно дали всички тези хора ще бъдат тествани за вируса, преди да бъдат допуснат на стадиона, тъй като това ще изразходи голяма бройка тестове, които са нужни здравните служби. А кое е най-важното, което трябва да се случи, преди да се подновят тренировките в Ла Лига вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички