Франция, Нидерландия и Дания мачкат, но квалификациите за Евро 2024 оставиха и въпросителни (ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ)


Франция, Нидерландия и Дания мачкат, но квалификациите за Евро 2024 оставиха и въпросителни (ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ)
Снимка: Getty Images

3932 0

Днешния ден (7 септември) ни представи цели 9 мача от квалификациите за Евро 2024 в Германия. Участие в тези срещи взеха някои от фаворитите за спечелване на турнира като Франция, Нидерландия и Дания, които дадоха сериозна заявка за доминацията си. Разбира се, имаше и други интересни срещи, които заслужават нашето внимание.

Фаворитите мачкат

Квалификационният ден започна с двубоя между Казахстан и Финландия, в който "викингите" надделяха като гост с минималното 1:0. Последва мач от групата на България, в който Литва и Черна гора не успяха да се победят в зрелищно равенство, завършило 2:2.

Световният шампион от 2018 година Франция се наложи безпроблемно с 2:0 у дома срещу Ирландия. Попаденията на "Парк де Пренс" бяха отбелязани от Орелиен Чуамени и Маркъс Тюрам. В другия двубой от групата Нидерландия се наложи с класическото 3:0 над Гърция в Айндховен след голове на Мартин Де Роон, Коди Гакпо и Ваут Вегхорст.

Дания не изпита никакви проблеми срещу Сан Марино, разгромявайки тима на "Паркен" в Копенхаген с 4:0. Друг доста интересен мач бе този между Сърбия и Унгария, спечелен от "маджарите" с 2:1, а този сблъсък бе пряко свързан с група "G", в която е и националният отбор на България.

РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРО 2024 (7 СЕПТЕМВРИ):

Франция - Ирландия 2:0

Нидерландия - Гърция 3:0

---

Чехия - Албания 1:1

Полша - Фарьорски острови 2:1

---

Литва - Черна гора 2:2

Сърбия - Унгария 1:2

---

Казахстан - Финландия 0:1

Дания - Сан Марино 4:0

Словения - Северна Ирландия 4:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички