Унгария се разправи със Сърбия в Белград и оглави групата на България (ВИДЕО)


Унгария се разправи със Сърбия в Белград и оглави групата на България (ВИДЕО)
Снимка: Gettyimages

7957 0

Националният отбор на Унгария успя да победи Сърбия с 2:1 като гост в Белград в мач от група "G", в която е и България, от квалификациите за Евро 2024 в Германия. "Маджарите" сътвориха обрат и така се добраха до трите точки.

Първото попадение падна още в десетата минута. Сърбия организира чудесно нападение и топката бе пратена към Душан Влахович в наказателното поле, който само трябваше да я прати в опразнената унгарска врата, но Атила Салай пресече кълбото и сам я вкара в собствената си врата.

В 29' Филип Костич можеше да удвои преднината на своите в Белград, но пропусна, след като негов удар мина до левия страничен стълб. Последва "блицкриг" от унгарците. В 34' Роланд Салай изравни, а само две минути по-късно обратът бе пълен, след като Адам Ланг намери Вили Орбан, а вторият просто трябваше да добави топката в опразнената врата за 2:1.

През втората част също не липсваха положения. Сърбия се вдигна да търси изравнителен гол, а в 62-ата минута бе много близо до него. Милош Великович нанесе много коварен удар, но Денес Дибуш се намеси подобаващо и предотврати гола. В добавеното време на мача Неманя Гудел също можеше да изравни, но неговият шут мина покрай вратата на унгарците.

С победата Унгария вече заема първото място в групата. "Маджарите" са с актив от 10 точки, а сърбите са втори със 7. Нашата съседка ще гостува на Литва на 10 септември, а унгарците ще играят контрола с Чехия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички