ФИФА обяви колко са смъртните случаи по време на подготовката в Катар


ФИФА обяви колко са смъртните случаи по време на подготовката в Катар
Снимка: Getty Images/Guliver

2277 0

Световната футболна централа потвърди за три смъртни случая на строителните площадки по време на подготовката на Световното първенство по футбол в Катар пред ДПА

ФИФА каза, че са регистрирани други 37 смъртни случая, но те не са се случили на строителните площадки и са били регистрирани като смъртни случаи, несвързани с работата.

Катар е критикуван от години за отношението към работниците мигранти в страната, а британският вестник "Гардиън" съобщи миналата година, че хиляди работници от азиатски страни са загинали там.

Страната-домакин заяви, че са извършени реформи, че смъртните случаи са имали различни причини и не са непропорционални предвид броя на присъстващите работници от тези страни.

Правозащитни групи призоваха за компенсационен фонд, който се подкрепя и от Германския футболен съюз (ГФС). Президентът на ГФС - Бернд Нойендорф ще пътува до Катар в края на този месец заедно с германския вътрешен министър Нанси Фезер и каза, че "въпросите за човешките права, обсъждани около турнира, ще бъдат в центъра на пътуването".

Още новини около Световното първенство по футбол в Катар, което стартира на 20 ноември може да четете в SporLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички