Украински гранд призова ФИФА да извади Иран от Мондиала за сметка на Украйна


Украински гранд призова ФИФА да извади Иран от Мондиала за сметка на Украйна
Снимка: Getty images

2659 0

Иран трябва да бъде изхвърлен от тазгодишното световно първенство по футбол и да бъде заменен от Украйна. Причината за това е използването на ирански дронове от Русия във войната срещу Киев. Мнението изрази ръководно лице от украинския клуб Шахтьор (Донецк).

"Докато иранското лидерство ще се забавлява, гледайки националния отбор на Световното първенство, украинците ще бъдат убити от ирански дронове и ракети. Всеки от дроновете е създаден, доставен от иранските власти, иранските инструктори и военните директно организирали използването на дронове, които разрушили домове, музеи, университети, офиси, спортни терени и площадки, и най-важното – убили украински граждани.

Шахтьор призовава ФИФА и цялата международна общественост незабавно да изхвърли националния отбор на Иран от Мондиала за директното участие на страната в терористични атаки срещу украинския народ“, написа във Фейсбук изпълнителният директор на гранда Сергей Палкин.

Той призова ФИФА да замени Иран с Украйна, след като е„доказала, че е достойна за участник“ на Световното първенство. "С неравни условия с останалите национални отбори по време на плейофите, те играха със сърце“, заяви той. Както е известно, Украйна надви Шотландия с 3:1 в Глазгоу, преди да отстъпи на Уелс с 0:1 в решителния плейофен сблъсък през юни в Кардиф.

Правилникът за Мондиала дава възможността на ФИФА да замени една страна с друга, главно ако страна-участничка се оттегли, но не определят критерия, използван за заместване на страна.

"Заместването на Иран с Украйна ще бъде историческо и спортно оправдано“, каза още Палкин и призова „всички да се присъединят към напрежението върху футболната бюрокрация“. А ето за домакин на кой голям форум се кандидатира Украйна. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички