Еден Азар се закани за нещо повече от "трето място" на Мондиал 2022


Еден Азар се закани за нещо повече от "трето място" на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1576 0

Капитанът на националния отбор на Белгия - Еден Азар, даде подробно интервю пред медията на ФИФА относно предстоящото Световно първенство в Катар през месеците ноември и декември. Той напомни за третото място на селекцията на Мондиала в Русия през 2018-а година и се закани за нещо повече от това.

Главната причина за големите надежди на опитния футболист е нуждата да бъде оправдано прозвището "златното поколение", което страната му носи в последните 10 години.

"Трябва да поставя летвата високо. Ще опитаме да се представим по-добре от 2018 година. Ще бъде трудно, защото това беше доста добро постижение", обясни Азар пред Централата на ФИФА.
За 31-годишния футболист на Реал Мадрид, който от доста време е със статута на резерва в клубния му тим, му предстои участие на трето Световно първенство, а на второ се очертава да е капитан, след като получи лентата през 2015-а година. 
"Щастлив съм да съм капитан на страхотен отбор и голяма футболна нация, така че дължим на себе си големите очаквания", обясни белгиецът по адрес на селекцията, която е оценявана на над 550 милиона евро.

"Често се говори за "златното поколение". Прекарахме почти 10 години заедно. Сега имаме и млади играчи, които започват да навлизат. Разбира се, имаме страхотно поколение, но все още не сме спечелили нищо.

Ако наистина искаме да заслужим това прозвище, мисля че трябва да направим още нещо. Опитът определено ни помагаше в предишните турнири, така че надявам да продължим във възходяща линия", добави Еден Азар с идеята за първи наистина исторически трофей за "червените дяволи".

Вижте пълната програма за Мондиал 2022!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички