Германия остава без перспективен играч за Мондиал 2022


Германия остава без перспективен играч за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1729 0

Лоша новина сполетя германския национален отбор и селекционера Ханзи Флик, след като стана ясно, че Бундестима остава без един от перспективните си играчи - Флориан Нойхаус, за Световното първенство в Катар.

25-годишният халф на Борусия Мьонхенгладбах се възстановява още от 11 септември, когато разкъса частично кръстните си връзки в дясното коляно след сблъсък с играча на Фрайбург Даниел-Кофи Киере.

За играчът имаше надежди, че може да се възстанови навреме, тъй като за лечението на травмата не се изисква оперативна намеса, но времето за възстановяване пред Нойхаус продължава. Поради тази причина той не би могъл да се възстанови навреме за Мондиала, стартиращ на 20-и ноември.

"Надявах се, че ще се върне бързо, но трябва да бъдем внимателни с него. Не смятам, че той ще бъде готов за игра преди паузата заради Световното първенство", обясни старши треньорът на Борусия Даниел Фарке, който разкри ситуацията около играча.

Флориан Нойхаус дебютира за Бундестима на седми октомври 2020-а, като до този момент изигра 10 мача и отбеляза 2 попадения под формата на полузащитник. Той бе част и от състава за Евро 2020.

Вижте програмата за предстоящото Световно първенство!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички